QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pivovar Chodovar slaví 450 let, v Plzni otevřel značkovou prodejnu - FOTKY

19.05.2023 14:37

Pivo Chodovar, minerální vodu Il sano a další produkty z rodinného pivovaru Chodovar můžete už zakoupit i v západočeské metropoli. Chodovar otevřel v Plzni značkovou prodejnu.

prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (16)
prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (16)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (1)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (2)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (3)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (4)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (5)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (6)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (8)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (7)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (9)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (10)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (11)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (12)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (13)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (14)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (15)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (17)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (18)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (19)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (20)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (21)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (22)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (23)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (24)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (25)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (26)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (27)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (28)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (29)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (30)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (32)prodejna Chodovar otevřena _Plzeň foto QAP (31)

Kompletní sortiment lahvového piva Chodovar včetně dárkových balení, minerální vody Il sano, ale i pivní pěnu, šampon, upomínkové předměty nebo třeba pivní marmeládu a originální pálenku, unikátní Chodskou Pivovici, to vše zakoupíte v nové prodejně Chodovar v Šafaříkových sadech 2 v centru Plzně. Zároveň tato prodejna slouží i jako výdejní místo pro objednávy z e-shopu Chodovaru.

„450 let, to byl zároveň impuls vrátit se k myšlence otevřít značkovou prodejnu pro Plzeňany. A dnes otevíráme novou značkovou prodejnu přímo v Plzni, takže nejen pivo Chodovar, ale také minerální voda Il sano budou pro Plzeňany už velmi dostupné,“ prozradil QAPu spolumajitel rodinného pivovaru Chodovar Jiří Plevka při otevření prodejny ve čtvrtek 18. května.

Doposud měli Plzeňané jen velmi omezenou nabídku produktů Chodovar v některých supermarketech, Chodovar chtěl ale jejich produkty přiblížit více lidem z Plzně a okolí. Dříve jim sloužila prodejna v Nýřanech, tu už ale pivovar neprovozuje.

Velký zájem je kromě piva o minerální vodu Il sano. „Jde o jedinou minerální vodu s obsahem železa, v tom stavu, jak vyvěrá z pramene,“ uvedl dále Jiří Plevka. Il sano můžete zakoupit nejen čisté, v nabídce prodejny je i oblíbený tmavý Special a různé příchutě.

Tradici využívání minerálních vod vyvěrajících v údolí Kosího potoka k léčebným účelům započal už premonstrátský klášter v Teplé. Od roku 1968 se stáčení minerální vody z těchto pramenů využívaných po staletí věnuje rodinný pivovar Chodovar.

Pivovar Chodovar připravuje v rámci výročí 450 let také různé akce. „Tradiční je koulení pivních sudů. Mistrovství světa v koulení pořádáme 24. června na nádvoří pivovaru v Chodové Plané, větší a zajímavější budou i naše pivní slavnosti, které se konají pravidelně v srpnu. A chystáme i velmi zajímavou edici se speciální výroční etiketou jedenáctky, našeho nejoblíbenějšího piva, tu představíme v červnu,“ prozradil dále Jiří Plevka.

foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24