Prokopávka se mění na sportovně-relaxační areál. Hotovo bude v květnu 2021

17.06.2020 11:31

Nově zde přibyde například malá tělocvična nebo in-line dráha. Provozovatel TJ Lokomotiva Plzeň plánuje spolupráci s boxery. Podívejte se na FOTKY a VIZUALIZACE.

1
122434781020212223252627

Kompletní obnovu sportovního areálu zahájilo město Plzeň loni na podzim. Součástí stavby za 183 milionů korun je rekonstrukce tří propojených budov ubytoven a haly s tělocvičnou a dále nástavba dvou podlaží s plochou střechou. V areálu vznikne moderní restaurace, recepce i pokoje ubytovny, kanceláře, šatny, prostory pro wellness, sklady, společenská místnost a další. Nebude chybět nová in-linová dráha, malá tělocvična, parkoviště, fotbalové hřiště a podobně.

"V současné době je průběh stavby v souladu s časovým harmonogramem. Termín dokončení je stanoven na květen 2021. Pro nás je už v této fázi důležitá spolupráce s budoucími provozovateli jednotlivých sportovišť s ohledem na budoucí provoz a zohlednění specifik pro dané sporty,“ sděluje první náměstek plzeňského primátora Roman Zarzycký.

"V rámci přípravy znovuotevření Sportovního areálu Prokopávka jsme zahájili jednání s jednotlivými sportovními kluby a sportovními svazy ČR,“ uvedl předseda TJ Lokomotiva Plzeň Pavel Froněk. V plánu je podle něj spolupráce s Boxing Clubem Star Plzeň. „Rozšiřujeme další možnosti sportování především pro občany města Plzně. Záměrem je podnájem malé tělocvičny, který je možný dle uzavřené smlouvy s městem Plzeň, s cílem jejího využití pro oddílovou činnost boxu včetně zázemí a sportovního vyžití pro parabox,“ upřesnil Pavel Froněk.

V prvním objektu ubytovny aktuálně skončily bourací práce, stavbaři vyzdili příčky a dokončuje se zastřešení. Ve druhé ubytovně se pracuje na vyzdívce ve třetím podlaží. Ve sportovní hale se řeší změna konstrukce, nově je navržena konstrukce z železobetonu. V nejbližší době se začne pracovat také na fotbalovém hřišti.

"Součástí projektu je také parkoviště pro 59 osobních aut, z toho sedm míst je vyhrazeno pro handicapované a jedno stání pro autobus. Vznikne i příjezdová asfaltová cesta,“ dodává náměstek. Pro in-line bruslaře se chystá dráha s asfaltovým povrchem dlouhá přes 300 metrů a široká čtyři metry.  

V plánu je také druhá etapa přestavby Prokopávky za zhruba 80 milionů korun. Její součástí bude výstavba nové dvoupodlažní budovy letní restaurace, víceúčelového hřiště o rozměru 45 x 25 metrů a víceúčelového hřiště s pískovým povrchem pro beach volejbal včetně nafukovací haly. Projekt počítá mimo jiné také s dětským hřištěm, antukovými tenisovými kurty a s dřevěnými vyhlídkovými věžemi. Práce v rámci druhé etapy proběhnou za plného provozu. Termín zahájení bude záležet na finančních možnostech města.

FOTO: archiv, VIZUALIZACE: město Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24