V Plzni se bude znovu jezdit do práce na kole! Registrace odstartovala

05.03.2019 8:01

Kampaň "Do práce na kole" se i v letošním roce odehraje v Plzni. V těchto dnech se otevřela registrace a přihlášeny už jsou desítky zájemců. Přinášíme podrobnosti.

Do_prace_na_kole_ZCU_Celozivotni_vzdelavani

Až do konce dubna běží na www.dopracenakole.cz registrace, týmy mají 2 až 5 členů. Výzvu vloni v Plzni a okolí přijalo 822 účastníků ze 179 firem a organizací, kteří společně objeli, oběhli a obešli 4,6 x naší zeměkouli, jinými slovy téměř 200 x dojeli z Plzně do Paříže.

Spolek Plzeň na kole, který kampaň v Plzeňském kraji koordinuje, letos doufá v tisícovku soutěžících. "Zlepšete si svou kondici, zažijte s kolegy něco nového, a pokud normálně jezdíte autem, nechte ho doma a ulevte tak místu, kde žijete. Navíc můžete vyhrát nějakou ze zajímavých cen,“ láká do 7. ročníku Jiří George Konečný z Plzně na kole, který kampaň v Plzni koordinuje. "I když registrace běží až do konce dubna, vyplatí se přihlásit již v březnu, kdy je účastnický poplatek nejnižší. Za něj účastníci získají triko s logem kampaně a přístup na doprovodné akce,“ doplňuje Konečný.

Kampaň není omezena pouze na Plzeň. Účastnit se může tým z libovolné části Plzeňského kraje. Při registraci je třeba zvolit nejbližší město s lokálním koordinátorem – Plzeň. Nyní už je přihlášena první šedesátka účastníků.

Soutěží se v kategoriích pravidelnost týmu, výkonnost jednotlivce a oceněný bude i "cyklozaměstnavatel roku“, který vytváří co nejlepší podmínky pro své zaměstnance jezdící do práce na kole. Kromě soutěžních trik jsou pro účastníky připraveny různé výhody u partnerů soutěže a doprovodné akce. "V Plzni plánujeme veřejné cyklodílny. Ve středu 22. května chystáme opět snídani pro cyklisty a i další ‘akce na triko’ určené těm, kteří se prokáží trikem kampaně. Výsledky soutěže budou vyhlášeny začátkem června při závěrečné cyklopárty,“ uzavírá Konečný.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24