18letý řidič nezvládl zatáčku a havaroval. Auto nesplňovalo technické podmínky – FOTKY

15.02.2023 11:11

V ranních hodinách vyrážely všechny záchranné složky k dopravní nehodě na jižní Plzeňsko. Vážně vypadající nehoda se naštěstí obešla bez většího zranění.

OA Holýšov_0223_HZSPK (2)
OA Holýšov_0223_HZSPK (2)OA Holýšov_0223_HZSPK (1)OA Holýšov_0223_HZSPK (3)OA Holýšov_0223_HZSPK (4)

K dopravní nehodě došlo na silnici I. třídy č. 26 mezi obcemi Holýšov a Ohučov došlo ve středu 15. února v 6:55. „Osmnáctiletý řidič osobního automobilu jedoucí od obce Holýšov nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem a vlastnostem vozidla. Po průjezdu levotočivé zatáčky dostal na mokrém povrchu komunikace s vozidlem smyk, vyjel mimo komunikaci do levého silničního příkopu a následně s vozidlem havaroval přes střechu na pole,“ popsala nehodu Dagmar Brožová, mluvčí policie.

„Dalším šetřením na místě dopravní policisté zjistili, že řidič v době dopravní nehody řídil vozidlo, které nesplňovalo technické podmínky. Na zadní nápravě vozidla měl pneumatiky jiného druhu a dezénu,“ uvedla mluvčí s tím, že při dopravní nehodě naštěstí došlo pouze k lehkému zranění řidiče a spolujedoucího. „Alkohol u řidiče byl vyloučen dechovou zkouškou,“ dodala mluvčí.

Dopravní nehodu dále šetří policisté dopravního inspektorátu v Domažlicích.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24