QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

248 osob zahynulo na drahách, nejvíce za poslední 4 roky

07.01.2011 3:15

Nehody na drahách bývají v poslední době časté také v Plzeňském kraji. Podle Drážní inspekce na kolejích zahynulo v roce 2010 nejvíce osob za poslední 4 roky - 248 lidí.

Dopravni nehoda Hradec u Stoda

Časté nehody na drahách potvrzují statistiky Drážní inpsekce. Podle nich zemřelo v roce 2010 na drahách v České republice celkem 248 osob, což je nejvíce od roku 2006, tedy za poslední 4 roky.

Jak dále Drážní inspekce uvádí v porovnání s rokem 2009 je to nárůst o celých 12%. Navíc došlo v Čechách k  téměř 4500 mimořádných událostí, při kterých bylo zraněno 641 lidí.

Velký počet usmrcených a zraněných je při střetu vlaku s účastníky pozemních komunikací, tedy s autem, motocyklem, cyklisty nebo chodci. Rovněž na železničních přejezdech je největší počet zraněných a usmrcených osob, jde o meziroční nárůst o celých 21%.

V Plzni a Plzeňském kraji bylo zaznamenáno v roce 2010 hned několik tragických událostí na železnici. Jedním z nejvíce medializovaných byl případ smrti fotbalového fanouška Petra Žitníka. Ten přišel o život na plzeňském nádraží v říjnu loňského roku. (Více o nehodě zde...) 

Došlo i k několika nehodám na železničních přejezdech. K té poslední bohužel smrtelné došlo na přejezdu v Hradci u Stoda, kde zemřel řidič osobního automobilu. (Více zde..)

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24