QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

9 zraněných z toho 4 děti! Nehoda uzavřela silnici na severním Plzeňsku

10.02.2024 21:05     10.02.2024 21:50

Vážná dopravní nehoda dvou osobních automobilů se stala večer na silnici II/20 ve směru na Karlovy Vary u křižovatky na obec Kejšovice.

4

"Všechny složky IZS jsou na místě. Záchranáři řeší nehodu v režimu HPO, na místě je celkem 9 účastníků nehody," uvedla prvotní informace mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Všech devět lidí utrpělo zranění, mezi nimi i děti. "Záchranáři mají v péči 5 dospělých a 4 děti, celkem na místě zasahuje 5 výjezdových skupin a inspektor provozu. Letecká záchranná služba Líně na místo nemohla doletět kvůli počasí," upřesnila mluvčí záchranky.

Jak potvrdil mluvčí hasičů, silnice byla v místě nehody zcela uzavřena. "Zasahují hasiči ze stanic Košutka a Toužim (HZS KVK)," řekl dále Per Poncar.

Záchranáři nakonec transportovali všechny zraněné osoby do nemocnice na plzeňský Lochotín. "Pět účastníků utrpělo lehčí zranění, je u nich nutná kontrola a observace," řekla mluvčí záchranné služby s tím, že šlo o dvě ženy, jednoho muže a dvě malé děti. "Čtyři lidé utrpěli středně vážná zranění, muž a žena a dvě děti," doplnila Mária Svobodová.

Jak k nehodě došlo, popsal mluvčí policie. "Dnes před 20. hodinou jel řidič narozený v roce 1991 s vozidlem Volvo XC90 směrem od Plzně na Bezvěrov, kdy z dosud přesně nezjištěných příčin před obcí Trhomné při průjezdu pravotočivou zatáčkou přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem Opel Zafira, které řídila řidička narozená v roce 1990. Dechové zkoušky nebylo možné provést, byl proto nařízen odběr krve v nemocnici. Příčinou a okolnostmi nehody se dále budou zabývat policisté z územního odboru Plzeň-venkov," uvedl Ondřej Hodan.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT