QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Alkohol, drogy a mládež? Kontrola v Plzeňském kraji odhalila několik přestupků

03.11.2022 18:27

Policisté se v říjnu zaměřili na dodržování zákazu prodeje alkoholu dětem. Jak akce dopadla? Přinášíme podrobnosti.

ilustrační foto_QAP foto (14)

Policisté se ve spolupráci se strážníky, pracovníky orgánů sociálně právní ochrany dětí, živnostenskými úřady, ale také Českou obchodní inspekcí, Krajskou hygienickou stanicí Plzeň a Celní správou ČR zaměřili na restaurační zařízení, zábavní podniky, bary, kluby a podobná zařízení. V jejich hledáčku byly i prodejny, supermarkety a večerky, kde kontrolovali, zda obsluha dodržuje zákaz prodeje alkoholu či tabákových výrobků osobám mladším osmnácti let.

Jedna z akcí zaměřená na prodej alkoholu mládeži proběhla v Plzeňském kraji uplynulý víkend. Policisté spolu s pracovníky Krajské hygienické stanice Plzeň a České obchodní inspekce zkontrolovali více než 100 provozoven a zjistili třináct pochybení. "Tři osoby mladší 18 let byly pod vlivem alkoholu a čtyři osoby byly přistiženy při popíjení alkoholu na veřejnosti, přestože to vyhláška obce zakazuje. Jeden přestupek si převzali pracovníci Krajské hygienické stanice Plzeň a dva přestupky na místě řešili zástupci České obchodní inspekce," uvedla policejní mluvčí Iva Vršecká.

Policisté zjistili požití alkoholu i u dospělých osob, a to konkrétně u řidičky osobního automobilu, která navíc byla účastnicí dopravní nehody. Další řidič motorového vozidla řídil, ačkoliv měl uložený platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24