QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Atletická dráha na střeše tribuny? I tak by mohl vypadat stadion v Plzni – FOTKY

06.03.2023 11:00

Město Plzeň plánuje stavbu nové tribuny na Atletickém stadionu ve Vejprnické ulici ve Skvrňanech. Sportovci by mohli získat nové zázemí i cvičební sál.

ASP_Skvrnany_0008ee_náhled
ASP_Skvrnany_0008ee_náhledASP_Skvrnany_0009ee_náhledASP_Skvrnany_0010ee_náhledASP_Skvrnany_0011ee_náhledASP_Skvrnany_0012ee_náhled

„Atletický klub AK Škoda Plzeň je velmi úspěšný a jako město ho dlouhodobě podporujeme. V současné době však jeho sportovci narážejí na nedostatečné kapacity šaten a tréninkových ploch. Díky nové východní tribuně tak vznikne nejen prostor pro diváky, ale i moderní zázemí pro sportovce,“ uvedl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

Klubové šatny se sociálním zařízením a šatny pro hosty jsou navrženy v prvním patře, počítá se rovněž s cvičebním sálem a testovací místností, kterou využijí sportovci k zátěžovým testům. „Druhé patro s tartanovým povrchem by posloužilo sportovcům jako tréninková plocha, během závodů návštěvníkům jako stání. Střecha dostane travnatý povrch, uprostřed kterého vybudujeme tři běžecké tartanové dráhy k tréninku do vrchu,“ popsal Tomáš Morávek, radní pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy.

Stavba by měla vyjít na zhruba 150 milionů korun bez DPH, způsob financování bude město ještě řešit. Výstavba objektu tribuny je plánována na východní straně atletického areálu. Projekt počítá i s 29 parkovacími místy. „Na stole už máme zpracovanou projektovou dokumentaci pro územní rozhodnutí a hned poté, co získáme stavební povolení, zadáme projektovou dokumentaci pro provádění stavby," uvedl Roman Zarzycký.

Foto MMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24