Autobusové spojení z Plzně do Varů slaví! Na trase vyjedou historické vozy

23.06.2016 13:21

V letošním roce slaví kulaté 70. výročí autobusové spojení mezi Plzní a Karlovými Vary. Oslavy se chystají na nadcházející víkend. Z Plzně vyjede hned několik historických autobusů.

1966_touzim

Na trase linky Plzeň – Toužim – Karlovy Vary budou vypravené zvláštní jízdy historických autobusů v sobotu 25. června. Veřejnosti se představí typ ŠKODA 706 RTO - KAR z roku 1960 a KAROSA ŠL 11 - Turist z roku 1972. Z Centrálního autobusového nádraží vyjedou autobusy v 10 dopoledne, do Varů dorazí o zhruba dvě hodiny později.

Ani cestou se ovšem výletníci nudit nebudou. "Centrem oslav bude náměstí Jiřího z Poděbrad v městě Toužim, kde autobusy zastaví v čase 11:00 až 11:30 hod. Na cestující i návštěvníky zde čeká výstava o dějinách autodopravy a malá slavnost po vzoru události před 50 lety, kdy tehdejší obyvatelé města si připomněli dvacáté výročí linky,“ říká ředitel společnosti ČSAD Autobusy Plzeň Jaroslav Vejprava. 

V Karlových Varech bude navíc přichystaný výlet lanovou dráhou Diana. Z terminálu Karlovy Vary se nazpět do Plzně autobusy vydají v 16:00 hodin, cestou se ještě zastaví na krátkou návštěvu ve městě Lokti. Ve formě poukázky si lidé mohou zakoupit jízdenky do pátku 24. června.

Linka z Plzně do Karlových Varů je jednou nejvytíženějších...

V letošním roce na linku mezi hlavními západočeskými městy vyjíždí v pracovní dny 7 párů spojů, v pátek jsou posílené o 3 páry spojů navíc.

"V sobotu pak vypravujeme 6 a v neděli 8 párů spojů. Na linku jsou nasazovány převážně moderní autobusy Irisbus Crossway vybavené pneumatickým pérováním, klimatizací a Wi-Fi připojením zdarma. Cestující si může jízdenku s místenkou zakoupit také z pohodlí domova přes Internet. Několik posilových spojů zajišťují na trase i společnosti Autobusy Karlovy Vary, a.s. a Dopravní podnik Karlovy Vary, a.s.," dodává Zbyněk Hupák z ČSAD Autbousy Plzeň.

Zdroj foto: ČSAD Autobusy Plzeň - zahájení provozu linky, Toužim

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24