QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Benešova ulice v Domažlicích projde rozsáhlou rekonstrukcí

23.02.2023 9:41

První etapa rekonstrukce Benešovy ulice přinese dopravní omezení. Město o nich bude průběžně informovat.

benešova ulice_Domažlice_0223

“První etapou letos začne zásadní rekonstrukce Benešovy ulice. Obsáhne úsek od křižovatky s Komenského ulicí až ke křižovatce s Fügnerovou. V příštím roce na jaře se počítá s renovací až ke katastrálnímu úřadu,” uvádí město Domažlice.

Závěrečná etapa by mohla přijít v roce 2025. “Se Správou a údržbou silnic Plzeňského kraje (SÚSPK) je navíc předjednáno, že v roce 2025 by navázala závěrečná etapa, při které by rekonstrukcí prošla silnice od katastrálního úřadu až na hranici města,” informuje město.

“Město se pokusí získat dotaci z  Integrovaného regionálního operačního programu. Bude hradit nové chodníky, nová parkovací stání podél silnice i opravu malého parkoviště u budovy Komerční banky. Z prostředků SÚSPK bude rekonstruována silnice. V rámci této rozsáhlé stavební akce provede vodárenská společnost CHVaK i opravu kanalizace,” upřesňuje město.

Práce by neměly zasáhnout do termínu Chodských slavností. Ty se budou konat od 11. do 13. 8. 2023. “Do termínu Chodských slavností by rekonstrukce kanalizace měla být hotova, poté bude na komunikaci položen provizorní asfaltový povrch a po slavnostech by SÚSPK začala s kompletní rekonstrukcí ulice,” uvádí město Domažlice.

"Občané budou dopředu informováni o dopravních omezeních, které budou vyplývat z aktuálních stavebních prací," uvedl místostarosta Pavel Faschingbauer.

Foto ilustrační město Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24