QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Blíží se 7. ročník charitativního běhu RUN for ProCit

15.04.2023 11:42

Běžci opět poběží na podporu rodin, které pečují o dítě s poruchou autistického spektra (PAS). RUN for ProCit se bude konat v Plzni v Borském parku 29. dubna. Pokud chcete podpořit dobrou věc, ještě se můžete přihlásit.

pro cit

Běh RUN for ProCit je pořádán u příležitosti Světového dne porozumění autismu. Registrace běžců začne od 8:30 hodin, v 10 hodin se postaví na start běžci v dětské kategorii, poté odstartují závodníci na 2 a následně na 5 kilometrů.

Zpestřením pro běžce dobrodruhy bude dobrovolný úsek trasy s modrým překvapením (práškování modrou barvou). Dětského běhu se účastní i děti s autismem.

Dětí s poruchou autistického spektra (PAS) přibývá, narodí se s ní každé osmdesáté dítě. Narůstá tak i počet rodin, kterým tato neléčitelná porucha mění životy a někdy až brutálním způsobem zasahuje do vztahů, práce i ekonomické situace. Cílem sdružení ProCit je ulehčit situaci rodinám dětí s autismem, poskytnout jim zázemí s odbornou péčí a znovu je zapojit do většinové společnosti.

V rámci charitativního běhu je v Borském parku připraven i doprovodný program, dražit se budou například dresy HC Škoda Plzeň a FC Viktoria Plzeň. Přispět můžete nejen během, ale i zakoupením drobného dárku.

"Nenechte si ujít zábavné sportovní dopoledne, kde se pobaví celá rodina. Pro děti bude připraven skákací hrad, malování na obličej, dětská překážková dráha a spousta dalších sportovních stanovišť. Pro dobrodruhy je připravena speciální zážitková běžecká trasa. Milovníci dobrého jídla a pití se mohou těšit na ochutnávku skvělé kávy, zmrzliny, piva, nebo výborné vegetariánské polévky. Zakoupením startovného, tomboly nebo drobného dárku vyjádříte podporu dětem s autismem," zvou pořadatelé.

Více info a registrace běžců na: www.runforprocit.cz.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24