Botičkám na kole aut odzvonilo! Strážníci používají moderní technologie

27.05.2023 14:00

Městská policie Plzeň v rámci postihování dopravních přestupků na území města Plzně postupně ustupuje od nasazování tzv. botiček.

botička-ilustr.foto

Botičky strážníci nahrazují moderními a efektivními „smart“ technologiemi. Tyto kroky umožňují, v souladu se schválenou koncepcí MP Plzeň, maximálně efektivně využívat personálního potenciálu plzeňských strážníků. "Nově tedy řidič chybně zaparkovaného vozidla nedostane výzvu k projednání dopravního přestupku na obvodní služebně městské policie, ani botičku, ale pouze informativní upozornění o tom, že je důvodně podezřelý ze spáchání přestupku. Což pro něj v dané chvíli znamená pouze to, že na místě byl strážník, který prostřednictvím mobilní aplikace již přestupek zaznamenal do elektronického systému a nyní je již na správním orgánu, jak celou věc vyhodnotí a po uvážení všech okolností případně svým rozhodnutím stanoví výši sankce," uvedla policejní mluvčí Jana Pužmanová.

Takto nastavený systém garantuje větší efektivitu činnosti hlídek a strážníci se mohou v daleko větší míře soustředit na problematiku bezpečnosti osob a místních záležitostí veřejného pořádku.

Tento způsob projednávání protiprávního jednání má pro nepozorné řidiče jeden nesporný benefit, a to ten, že řešení této nepříjemné situace již není spojeno s časovou prodlevou, kdy byli nuceni vyčkat u svého vozidla na příjezd motorizované hlídky, následně je čekalo projednání samotného přestupku a teprve poté došlo k sejmutí „botičky“.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24