QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Část budovaného obchvatu kolem Horní Lukavice se otevírá řidičům

20.05.2023 8:49

Řidiči už se svezou od dnešního rána po části nového obchvatu, který se buduje na silnici I/27 z Plzně na Klatovy od Vysoké kolem Horní Lukavice. Změny jsou nutné k tomu, aby mohly pokračovat další etapy stavby na přeložce I /27 Šlovice - Přeštice.

foto dekadom 5
foto dekadom 5foto dekadomfoto ŘSDfoto dekadom3

Nová čtyřproudová silnice od Vysoké, kolem Horní Lukavice končící před Přešticemi už se rýsuje. Řidiči už nějakou dobu jezdí i po nových kruhových objezdech za Vysokou (křižovatka na Chlumčany a Hradčany). Nyní se svezou už i po nové čtyřproudovce.

"Dne 20.05.2023 v ranních hodinách dojde ke změně dopravního značení a bude provedena další dílčí úprava dopravního opatření týkající se stavby I/27 ŠLOVICE – PŘEŠTICE, přeložka. Pro řidiče to bude tedy znamenat především změnu v tom, že ve směru od Plzně do Klatov již nebudou využívat stávající I/27, ale svezou se na nové komunikaci, kterou právě budujeme," potvrdilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Doposud jezdili řidiči jedoucí od Plzně po provizorní komunikaci, která byla vybudována u skládky na Vysoké, dále pokračovali po původní silnici I/27. To se ale teď mění.

"Od Plzně se směrem na Klatovy bude pokračovat rovně po pravé polovině nově vybudované čtyřproudé komunikace až po mimoúrovňovou křižovatku, která napojuje obce Chlumčany – Horní Lukavici – Hradčany. Na této mimoúrovňové křižovatce řidiči sjedou a s použitím dvou nových kruhových objezdů (již v provozu) se napojí na stávající I/27 a budou pokračovat dále," vysvětluje ŘSD. 

Změny budou i v opačném směru, od Klatov do Plzně.

"Tito řidiči byli zvyklí, že po projetí novou okružní křižovatkou pokračovali směrem na Plzeň ve stávající stopě I/27, ale od sobotního rána bude tato komunikace od kruhového objezdu ve své původní stopě uzavřena a budou svedeni na nově vybudovanou část přeložky I/27. To znamená, že z kruhového objezdu napojujícího obce Chlumčany – Horní Lukavici – Hradčany sjedou do zářezu a budou podle dopravního značení pokračovat v jízdě po zprovozněné části nové čtyřproudé komunikace až k přivaděči na D5," uvádí dále ŘSD.

foto: ŘSD a Dekadom

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24