QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Českým hokejistům můžete ve sportbarech fandit i ráno

17.02.2010 17:07

Ve čtvrtek v 6 hodin ráno našeho času začíná pro české hokejisty olympiáda. Fanoušci nemusejí ani v tuto časnou dobu sedět doma u televizí. Sportbary budou otevřené.

fanoušci hokej

České fanoušky neodradí ani ranní vstávání

Aby mohli hokejoví nadšenci fandit českým hokejistům, otevírají některé bary v Plzeňském o několik hodin dříve. A zájem je velký.

"Posunuli jsme otevírací dobu, aby mohli lidé přijít na první zápas Čechů na olympiádě," uvedla Stanislava Brožová z plzeňského Astra Sport baru v Lobzích. "Kapacitu máme kolem 130 míst, ale třičtvrtě hospody už je rezervováno." V Astře máte zaručeno, že uvidíte dobře z jakéhokoliv místa. "K dispozici je velké plátno, plazmové televize a v každém boxu navíc LCDéčko," poznamenala Brožová.

Otevřené budou i sport bary v menších městech.

"Určitě mohou lidé přijít," sdělil majitel Sport Baru Kobra v Horšovském Týně Radek Vavro. "Otevřeno je non stop a hokej dávat stoprocentně budeme. Sám se ale kvůli nemoci musím dívat doma," zalitoval.

V Železné Rudě je také bez zavíračky v provozu Sport Bar v Javorské ulici. "Lidé chodí na takové zápasy vždycky a už máme rezervovaná místa," potvrdila Romana Kovaříková s tím, že fanoušci mohou hokej sledovat na pěti plazmových televizorech. "Máme otevřeno denně non stop, takže po celou dobu olympiády je tu možné sledovat jakýkoliv sportovní přenos."

Naopak v Plzni Na Spilce, kde se také chystají přenosy sportovních utkání ze Zimních olympijských her ve Vancouveru, se tak brzy ráno neotevře. Sledovat tu můžete souboje jen večer. Například na hokej sem můžete zajít v neděli 21. února, kdy od 20.45 hodin hrají Češi s Ruskem.

Zeptali jsme se příznivců hokeje v Plzeňském kraji, zda se na čtvrteční zápas podívají

"Určitě! Budu se dívat doma. Do práce jdu na devátou, tak to krásně stihnu. Stejně už bych byl vzhůru," těší se velký hokejový fanda Michal Kovařík z Plzně.

Naopak na Františka Klimta z Třemošné je šestá ráno moc brzy. "Hokeji fandím, ale dívat se v šest ráno nebudu."

Jaroslava Soukupová z Medné, která je velkou fanynkou plzeňských hokejistů, náš národní tým ve Vancouveru ve čtvrtek neuvidí. "Dívat se nemůžu, protože budu v práci. Je mi to moc líto. Je to na houby, všechny zápasy jsou buď pozdě večer nebo moc brzy ráno a já sloužím směny."

Zarytého fandu Jana Zápotockého z Plzně nic neodradí. "Samozřejmě, že zápas budu sledovat. Budu se dívat doma."

Starosta Bělé nad Radbuzou Libor Picka uvidí jen začátek zápasu. "Sice je u nás v Bělé otevřená od rána restaurace U Kolky, kde se mohou lidé na hokej ve čtvrtek dívat, ale asi se budu dívat doma. Určitě si to ale nenechá ujít moje žena, která je ještě větší fanda než já, a to je co říct, protože pocházím z Jihlavy a díky vynikající Dukle jsem měl k hokeji vždycky blízko. V sedm ale musím do práce."

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24