QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Cestovní semafor: Mezi červené země se v pondělí zařadí i Německo...

15.11.2020 20:49

Od pondělí 16. listopadu se mezi červené země na cestovním semaforu zařadí Kypr, Litva, Lotyšsko, Německo a Švédsko. Nově bude oranžové Irsko.

cestovatelstká mapa od 16_11

O zařazení na tzv. cestovním semaforu informovalo Ministerstvo zahraničních věcí České republiky. Ministerstvo zahraničních věcí České republiky nadále nedoporučuje cestovat, pokud to není nezbytně nutné.

Jaká platí pravidla pro jednotlivé státy?

ORANŽOVÉ STÁTY: Cestování je volné, dlouhodobí pracovníci ale musí při návratu do ČR cestovat s testy (nejedná se o pendlery, ale třeba sezonní zaměstnance). Patří sem aktuálně: Irsko, Estonsko, Dánsko, Finsko, Norsko, Island, Řecko + Azorské ostrovy (Portugalsko), Madeira (Portugalsko), Kanárské ostrovy (Španělsko).

ČERVENÉ STÁTY: Platí povinnost nechat se otestovat při cestě zpět do ČR pro všechny, kteří v červené zemi stráví více než 12 hodin v posledních 14 dnech + povinné testy pro cizince přijíždějící do ČR; bude třeba také vyplnit formulář pro hygienu.

Minsterstvo dále upozorňuje, že každá země má vlastní pravidla pro vstup na své území. Uvedené informace se týkají pouze vstupu na území ČR.

foto: MZVCR
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24