Cestující vlaky v regionu čekají další výluky

23.02.2016 10:17

Na přelomu února a března čekají na cestující vlaky v kraji další výluky. Autobusy nahradí vlaky na Rokycansku, ale i na jižním a severním Plzeňsku.

RegioShark křest

Cestující vlaky v regionu musí znovu počítat se změnami. Na přelomu února a března dojde na další výluky. Na Rokycansku na začátku března odstartuje nepřetržitá výluka až do poloviny května. Autobusy budou ale jezdit místo vlaků i z Plzně do Dobřan a Třemošné.

Aktuálně pokračuje výluka na trati Rokycany - Nezvěstice, a to až do 28. února. Jde o večerní výluku mezi Rokycany a Mirošovem v trvání vždy od 20:50 do 23:59. V úseku jezdí autobusy místo celkem čtyř osobních vlaků. Nepřetržitá výluka se pak chystá na Rokycansku od 1. března. Týkat se bude úseku Rokycany - Příkosice a potrvá až do poloviny května.

Od začátku března pak začne výluka také na trati číslo 160 z Plzně na Žatec. Výluka se dotkne úseku Plzeň - Třemošná. Bude se jednat o nepřetržitou výluku od ranních hodin 1. března do 3. března, kdy bude výluka ukončená v 17:40.

Ve stejném období, tedy od 1. do 3. března, bude výluka platit také na trati 183 z Plzně na Železnou Rudu, konkrétně v úseku Plzeň - Dobřany. V tomto případě bude výluka probíhat vždy od 8:00 do 13:50.

Cestující Českých drah by tak měli pozorně sledovat veškeré informace. Přesné popisy systému dopravy v době trvání výluk se objeví i na dotčených stanicích. Další podrobnosti k výlukám zveřejní České dráhy v příštích dnech.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24