ČEZ aktivoval speciální krizové linky. Společnost se připravuje na druhé kolo prezidentských voleb

26.01.2023 16:47

I společnost ČEZ Distribuce se připravuje na druhé kolo volby prezidenta České republiky. Společnost přijala opatření, díky kterým by měl být zajištěn zdárný a bezproblémový průběh voleb.

oprava poruchy v zimě_ČEZ

Druhé kolo prezidentských voleb se bude konat od 27. do 28. ledna 2023. Společnost ČEZ nebude provádět práce, které by mohly ovlivnit průběh voleb. Zároveň energetici posílí počty pracovníků jak v terénu, tak i na call centru a dispečinku pro řešení poruch.

„Na celém zásobovacím území společnost ČEZ Distribuce minimalizuje v termínech od 27. ledna, 13:00 hodin do 28. ledna, 24:00 hodin plánované práce na distribučním zařízení, se kterými by bylo spojeno přerušení nebo omezení dodávky elektřiny (s výjimkou činností poruchové služby a odstraňování případných poruch). Zároveň společnost pro termín konání voleb navýšila počty pohotovostních čet, posílila pohotovosti pracovníků dispečinku a call centra s cílem předejít delším výpadkům z důvodů poruch v distribuční soustavě,“ uvedla mluvčí společnosti Soňa Holingerová.

Společnost také aktivovala speciální krizové linky pro případ nouze. „ČEZ Distribuce také zaslala registrovaným starostům přes Krizový informační systém informace o aktivaci speciálních krizových linek pro případ výpadku elektřiny ve volebních místnostech s žádostí o předání informace do volebních místností,“ upřesnila Soňa Holingerová.

„V případě nenadálého výpadku elektřiny ve volebních místnostech prosím nejprve zkontrolujte jističe v objektu, následně kontaktujte bezplatnou linku ČEZ Distribuce 800 850 860. Dodávky elektřiny do volebních místností budeme obnovovat v nejkratším možném čase,“ dodala tisková mluvčí.

ilustrační foto ČEZ Distribuce

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24