QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chcete přestat kouřit? Nemocnice se připojí k Světovému dni bez tabáku

26.05.2017 19:51

K celosvětové kampani se připojí nemocnice ve Stodu a Klatovech. Nabídnou zdarma speciální vyšetření, slevové poukázky i poradenství.

ilustrační cigarety

Světový den bez tabáku je kampaň upozorňující na rizika spojená s kouřením.  "Klatovská  nemocnice se připojí ke Světovému dni bez tabáku  preventivní akcí. Bude se konat ve středu 31. května.  O den později 1. června  v dopoledních hodinách proběhne tato akce ve Stodské nemocnici. Program se v každé z nemocnic liší v závislosti na možnostech a kapacitách zařízení,“ sděluje mluvčí Zdravotnického holdingu Plzeňského kraje Jiří Kokoška.

V Klatovech bude dějištěm akce od 9 do 13 hodin přednáškový sál nemocnice. Zájemci tu mohou podstoupit zdarma základní vyšetření stanovující dopady kouření na zdraví. Jedná se o oxymetrii, která stanoví množství kyslíku v krvi a o spirometrii, která stanoví vitální kapacitu plic. Toto vyšetření stojí běžně 300 korun. V rámci Světového dne bez tabáku bude měření a vyhodnocení zdarma a zájemce uhradí jen 30 korun za použití jednorázového náustku. Součástí akce bude i poradenství v oblasti odvykání kouření.  Navíc je možné získat slevové poukázky na přípravky a doplňky stravy pro odvykání kouření.

Stodská nemocnice nabídne 1. června ve vestibulu od 9 do 12 hodin poradenství včetně představení metody odvykání kouření takzvané biorezonance s vysokou mírou úspěšnosti, akční slevy a také informace o zdravotních rizikách.

FOTO: ilustrační, QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24