QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzeňském kraji se otevřel pátý Pol Point - FOTKY

27.11.2023 9:38

Veřejnost může využívat již páté bezobslužné kontaktní místo policie v Plzeňském kraji, a to konkrétně ve Starém Plzenci. Co Pol Point lidem nabízí?

Pol Point Plzenec_1123_PČR (2)
Pol Point Plzenec_1123_PČR (2)Pol Point Plzenec_1123_PČR (1)Pol Point Plzenec_1123_PČR (3)Pol Point Plzenec_1123_PČR (4)Pol Point Plzenec_1123_PČR (5)Pol Point Švihov_pčr

První bezobslužné kontaktní místo policie v Plzeňském kraji bylo otevřeno 5. září 2022 ve Městě Touškov. Od té doby přibylo několik dalších Pol Pointů. Do listopadu byly v kraji čtyři, zmiňovaný Touškov, Folmava, Planá a Zbiroh.

V listopadu byla rozšířena síť Pol Pointů v Plzeňském kraji o další bezobslužné kontaktního místo Policie České republiky. Čtyři stávající Pol Pointy jsou aktuálně rozšířeny o nový Pol Point ve Starém Plzenci.

„Pol Point (volně můžeme přeložit jako policejní bod) je alternativou pro podání jakéhokoliv oznámení, které snese odkladu. Veřejnost ho tedy může využít ve všech případech, kdy s ohledem na život a zdraví není nutné kontaktovat bezplatnou linku 158. Nenahrazuje tedy tísňové volání, nýbrž se jedná o způsob kontaktu občanů s policisty ve věcech, které by, zjednodušeně řečeno, přišli osobně oznámit na policejní služebnu,“ vysvětluje Pavla Burešová, mluvčí policie.

Pol Point je bezpečným kontaktním místem policie, kde je oznamovateli vytvořeno soukromé a diskrétní prostředí. „Lidé ho mohou využít v záležitostech, kdy se sami stali obětí trestného činu a např. z osobních důvodů je pro ně nevyhovující dostavit se na policejní služebnu. Z tohoto místa však mohou oznámit i jakékoliv protiprávní jednání, o kterém se dozvěděli či byli jeho svědkem,“ dodává mluvčí.

„Jsem velmi rád, že Policie České republiky využívá nové technologické možnosti při komunikaci s občanem. Služby, které Pol Point nabízí, nejsou náhradou za činnosti, které Policie České republiky vykonává na policejních služebnách. Pol Point vnímejme čistě jako doplnění stávajících obvodních oddělení či policejních stanic, jako novou možnost pro komunikaci těch, kteří se nechtějí či nemohou na policii osobně dostavit nebo vnímají tuto variantu kontaktu s policií jako komfortnější a rychlejší,“ uvedl krajský ředitel brig. gen. Petr Macháček.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT