QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chystáte se do Domažlic na Chodské slavnosti? Přečtěte si důležité informace k dopravě!

11.08.2023 11:10

69. ročník Chodských slavností-Vavřinecké pouti se bude konat od 11. do 13. srpna. Slavnosti navštěvují každoročně tisíce lidí. Také letos se předpokládá vysoká návštěvnost, vedení města očekává příjezd několika desítek tisíc návštěvníků. Přečtěte si důležité informace k dopravě!

chodske slavnosti2011
Silnice a železnice:

Návštěvníci Chodských slavností-Vavřinecké poutě, kteří do Domažlic zamíří ve směru od Plzně, musí počítat s omezením na železnici i na silnici. Na hlavní silnici I/26 probíhá oprava u Chotěšova. Psali jsme ZDE.

„Těm, kdo jedou od Plzně po dálnici, se vyplatí pokračovat až na sjezd u Ostrova EXIT 107 a pak jet přes Kostelec, Velký Malahov a Horšovský Týn do Domažlic,“ doporučuje domažlický starosta Stanislav Antoš.

Bez omezení se neobejde ani provoz na železnici. Na trase Plzeň-Domažlice v úseku Stod-Staňkov probíhá výluka z důvodu údržby a opravy kolejí na trati a renovace přejezdu. „Jsme připraveni na vyšší dopravní zátěž v termínu Chodských slavností. Mohutně posílíme náhradní autobusovou dopravu,“ uvedl ředitel Regionálního obchodního centra Českých drah Vladimír Kostelný.

Ze Stoda budou kromě náhradních autobusů do Staňkova vedeny i přímé spoje do Domažlic, podobně tomu bude i v opačném směru.

Západní expresy v úseku Plzeň hl.n. – Domažlice jsou plně nahrazeny náhradními autobusy, které jezdí podle výlukového jízdního řádu.

Autobusové spoje budou posíleny. Na všech víkendových spojích linky 621 Plzeň - Domažlice bude navýšena kapacita nasazením autobusů Setra S418 s celkovou kapacitou 110 cestujících, na lince 821 Klatovy - Kdyně - Domažlice bude kapacita minimálně 85 cestujících.

Uzavírky v Domažlicích:
  • Ulice dotčené stánkovým prodejem jako je náměstí Míru, Msgre B. Staška a Chodská budou v pátek 11.08.2023 uzavřeny již od 08:00.
  • K uzavření brány na spodní části náměstí Míru dojde již ve čtvrtek 10.08.2022 od 6:00 (z důvodu stavění pódia u brány).
  • Z důvodu bezpečnosti návštěvníků bude v pátek 11. 08. 2023 od 16:00 uzavřena i část Benešovy ulice, a to od křižovatky ulic Komenského x U Nemocnice x Benešova ke křižovatce ulic Thomayerova x Benešova.
  • U vjezdu do ulice Npor. O. Bartoška z ulice Hruškova a u vjezdu do ulice Fastrova z ulice Poděbradova (průjezd ulic Fastrova, Spálená, Kostelní, Školní s omezením) bude umístěno dopravní značení „zákaz vjezdu“ s dodatkovou tabulkou „mimo dopravní obsluhu“ (platnost od pátku 11. 08. 2023 od 08:00).
  • Z důvodu zajištění plynulého průjezdu městem bude též umístěno dopravní značení „zákaz zastavení“, a to zejména v částech ulic Havlíčkova, Jiráskova, Sadová a Hruškova (platnost od pátku 11. 08. 2023 od 08:00).

Uzavírky potrvají do neděle 13. 08. 2023 do 24:00.

Další důležité informace:
  • BEZPLATNÁ bude v sobotu 12. 8. a v neděli 13. 8. MHD, která na trase nádraží ČD – Petrovická ulice (u zimního stadionu) pojede každých cca 30 minut. Jízdní řád ZDE.
  • PARKOVÁNÍ

    • Ve směru od Plzně (Draženova) mohou motoristé využít záchytné parkoviště v Petrovické ulici.  V jeho těsné blízkosti je zastávka U Zimního stadionu.

    • Pro motorizované návštěvníky, kteří dorazí ve směru od Klatov nebo Kolovče, doporučuje město záchytné parkoviště u kostela U Svatých v Chrastavické ulici. U něj je rovněž zastávka zmíněné mimořádné autobusové linky. Pohodlně je možné odtud dojít do centra města pěšky, od pódia u brány je vzdáleno 500 metrů.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT