QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Co dělat při podezření na nákazu koronavirem? Nemocnice vydává instrukce

30.01.2020 6:45

Fakultní nemocnice vydává instrukce pro všechny, kteří mají podezření na nákazu koronavirem, přicestovali z oblasti nákazy v Číně nebo přestupovali na asijských mezinárodních letištích. 

1

Co dělat, pokud jste přicestovali v posledních 14 dnech z oblasti nákazy novým koronavirem – provincie Chu-pei, Wuhan, Čína nebo jste přestupovali na velkých asijských mezinárodních letištích a máte horečku, kašel nebo dušnost:

Pokud jste doma, nikam nechoďte – vyhněte se kontaktu s ostatními lidmi.

Často si myjte ruce mýdlem a vodou, příp. používejte dezinfekční prostředky na bázi alkoholu.

Při kašli a kýchání si zakrývejte ústa a nos kapesníkem nebo paží či rukávem, ne rukama!!!

Kontaktujte Kliniku infekčních nemocí a cestovní medicíny (INF) na tel. 377 402 264, 377 402 657.  Pokud jste byli vyzváni k vyšetření, nejezděte hromadnou dopravou. Pokud je to možné, nasaďte si ochrannou ústní roušku, NEVSTUPUJTE do čekárny a zazvoňte na označený zvonek u hlavních dveří infekční kliniky FN Plzeň-Bory, Edvarda Beneše 13, Plzeň. Personál  se vám bude ihned věnovat.

Co dělat, pokud jste přicestovali v posledních 14 dnech z oblasti nákazy novým koronavirem – provincie Chu-pei, Wuhan, Čína nebo jste přestupovali  na velkých asijských mezinárodních letištích a nemáte žádné příznaky onemocnění:

Po celou dobu maximální inkubační doby, tj. 14 dnů od odletu z oblasti nákazy zůstaňte doma, minimalizujte kontakt s ostatními lidmi.

Často si myjte ruce mýdlem a vodou, popřípadě používejte dezinfekční prostředky na bázi alkoholu.

Kontaktujte telefonicky pracoviště odboru protiepidemického Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje se sídlem v Plzni na tel. 377155209,-205, -204, -100, které rozhodne o příslušných protiepidemických opatřeních včetně karantény.

Příslušný praktický lékař Vám vystaví případné potvrzení o nařízení karantény.

Pokud se objeví příznaky jako teploty, kašel, dušnost, kontaktujte Kliniku infekčních nemocí a cestovní medicíny FN Plzeň  na tel. 377 402 264, 377 402 657.

Pokud jste byli vyzváni k vyšetření na Kliniku infekčních nemocí a cestovní medicíny nejezděte hromadnou dopravou. Pokud je to možné, nasaďte si ochrannou ústní roušku, NEVSTUPUJTE do čekárny a zazvoňte na označený zvonek u hlavních dveří infekční kliniky. Personál  se vám bude ihned věnovat.

Zdroj: Klinika infekčních nemocí a cestovní medicíny, Krajská hygienická stanice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24