QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Další mrazivá noc v regionu! Mrznout má i o víkendu

07.01.2017 8:27

Od páteční deváté hodiny večer platilo varování Českého hydrometeorologického ústavu na silný mráz. Mrznout má v Plzeňském kraji i nadále. 

zima QAP-FOTO (75)

Rtuť teploměru se pohybuje v posledních dnech výrazně pod nulou. V noci z pátku na sobotu panovaly opět velké mrazy, pro celou Českou Republiku platilo po celou noc varování ČHMÚ na velmi silný mráz. Pobytu venku se mají vyvarovat hlavně děti a strarší lidé.

V sobotu ráno ukazovala rtuť teploměru v Plzni teploty až minus 18 oC. Výjimkou v regionu nebylo v noci ani minus 20o C. Na Kvildě klesly teploty pod -30o C. Nejniží teplota byla naměřena na Šumavě, a to na Rokytě -34,6 oC. Celorepublikový průměr byl -17,8 oC, nejtepleji bylo ny stanici Praha Klementinum -10,3 oC.

Podle meteorologů prožíváme tzv. ledové dny, kdy teploty během celého dne nevystoupí nad nulu. Může za to arktický vzduch, který k nám pronikl od severu. Ještě během soboty má být počasí hodně mrazivé, podle předpovědi to bude na Plzeňsku od -8 do -19 oC, na horách bude ještě chladněji.

Mrazy by měly alespoň trochu povolit na začátku týdne, v neděli už by ale neměly být tak extrémní. Má být od  -3 oC do -9 oC.

 

 

 


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24