QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Další podfuky s obsahem masa v konzervách! Tentokrát v Kauflandu - FOTKY

10.05.2018 16:56

SZPI odhalila další lživé informace o obsahu masa v konzervách z letákových akcí prodejních řetězců. Teď se to týká Kauflandu a masa z Polska. Podívejte se!

1_postcard
1_postcard12Taste Meat_Kaufland_03Taste Meat_Kaufland_06Taste Meat_Kaufland_04Taste Meat_Kaufland_07

"Závažný případ falšování potravin ve slevové letákové akci zjistili inspektoři SZPI při kontrole masných výrobků uváděných na trh společností Kaufland Česká republika v dubnu 2018. U uvedených šarží masných konzerv aktuální výsledky laboratorních rozborů potvrdily významně nižší než na obalu udávaný obsah masa," říká mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Konkrétně se jedná o Sedlácké vepřové maso značky Taste Meat původem z Polska. Dovozcem je společnost Laska Dalboss. Na etiketě potraviny byla uvedena informace 86% masa, laboratorním rozborem byl zjištěn obsah masa 74,3%.

V dalším případe šlo o výrobek Chalupářské vepřové maso stejné značky od shodného dovozce. Obsah masa byl o zhruba deset procent nižší.

"Uvedením nepravdivé informace výrobce klamal ohledně skutečného složení potraviny a Potravinářská inspekce prodejci uložila, aby závadné šarže neprodleně stáhnul z celé tržní sítě," dodává mluvčí SZPI.

FOTO: SZPI

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24