QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Další série kontrol na silnicích! Hlídky od silnic jen tak nezmizí

11.07.2017 11:24

Policie v souvislosti s tragickými nehodami i silným letním provozem rozjela od začátku prázdnin doslova sérii kontrol. Ty budou probíhat i v nejbližší době.

Kontroly na alkohol_QAP_foto (15)

Tentokrát šli do terénu policisté na Tachovsku a na Domažlicku, kteří se na provoz zaměřili zejména v souvislosti s letní sezónou. U víc jak poloviny řidičů byly zjištěny přestupky.

"V souvislosti s prázdninovým obdobím se na území tachovského okresu uskutečnila dopravně bezpečnostní akce, při které se policisté zaměřili na kontrolu dodržování pravidel silničního provozu. Policisté během akce zkontrolovali 13 vozidel a zjistili při tom 8 přestupků, za které uložili 5 příkazů na místě," říká mluvčí policie Dagmar Jiroušková s tím, že dva přestupky budou řešit správní orgány. V síti kontrol uvízl i jeden řidič bez řidičáku, který byl navíc pod vlivem drog.

Obdobná dopravně bezpečnostní akce proběhla v podstatě ve stejnou dobu i na Domažlicku. I tam to skončilo podobně. "Během akce policisté zkontrolovali celkem 48 vozidel, přičemž zjistili 27 přestupků. Všechny přestupky vyřešili na místě v blokovém řízení uložením blokových pokut v úhrnné částce 12 200 korun. Ze sledovaných přestupků se v 19 případech jednalo o překročení nejvyšší povolené rychlosti, jeden řidič za jízdy nebyl připoután bezpečnostním pásem, jeden řídil bez řidičského průkazu, jedno dítě nemělo sedačku, v jednom případě byl zjištěn nevyhovující technický stav vozidla a dále trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, kdy řidič usedl za volant po předchozím požití alkoholických nápojů. Dechová zkouška byla s výsledkem 1,15 promile alkoholu v krvi," dodává výledky z Domažlicka policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Policie zároveň upozorňuje, že kontroly budou probíhat dál. "Bezpečnostní akce se budou v letním období, s ohledem na zvýšený provoz na komunikacích, opakovat," potvrdila policejní mluvčí.

Během léta by měli řidiči navíc počítat i s akcí "Řídím, piju nealko pivo". Ta bude probíhat průběžně ve všech okresech kraje. Policisté se při ní samozřejmě budou soustředit hlavně na dechové zkoušky u řidičů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24