QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dětem bude před odjezdem na tábor stačit pouze negativní PCR test

11.06.2021 9:34

Děti, které budou před odjezdem na letní tábory negativně testované PCR testem, se nebudou muset po sedmi dnech tábora znovu testovat. 

covid-19-5080950_960_720

Ministerstvo zdravotnicvtí po značné kritice od pořadatelů táborů ustoupilo. Dětem bude stačit negativní PCR test před odjezdem na letní tábor. Testování antigenními testy tedy nebude povinné. Informaci o změně testování zveřejnil na svém twitteru ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

"Vnímám debatu o testování v průběhu letních dětských táborů. Řešil jsem to dnes s hlavní hygieničkou a domluvili jsme se na mírném uvolnění. Pokud bude dítě před akcí otestováno metodou PCR, nebude se muset po 7 dnech přetestovat. U antigenních testů přetestování zachováme," uvedl Vojtěch.

"Snažíme se organizátorům táborů maximálně vyjít vstříc, ale také zajistit ochranu zdraví dětí. Na tábory jezdí děti z různých regionů, kde je rozdílná incidence nákazy. Opatrnost je potřeba i z důvodu inkubační doby onemocnění. Vím, že je to komplikace, ale tady jde o zdraví," doplnil Vojtěch.

 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24