QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Děti s poruchou autistického spektra mají v Plzni nové prostory

08.11.2022 10:25

Městský obvod Plzeň 3 zprostředkoval nové zázemí pro děti s poruchou autistického spektra. Spolek OUT aktuálně sdružuje asi čtřnáct rodin, nové prostory jsou tak velkou pomocí.

out nové prostory_1122_ÚMO3

Plzeňský spolek OUT sdružuje rodiny s dětmi, které mají poruchu autistického spektra. Městský obvod Plzeň 3 podporuje spolek OUT dlouhodobě. „Podporujeme ho již od roku 2019, protože jeho činnost vnímáme jako velmi potřebnou. Funguje na dobrovolnictví a na nesmírném nasazení jednotlivých rodičů, proto jsem moc rád, že se mi podařilo zprostředkovat zázemí pro jeho činnost nejdříve v Akademii hotelnictví a cestovního ruchu a od letošního roku v městském nebytovém prostoru v Plachého ulici,“ vysvětluje místostarosta MO Plzeň 3 Ondřej Ženíšek.

Za nové prostory v nově zrekonstruovaném domě Plachého ulici 46 jsou členové spolku rádi. „Je to pro nás velká pomoc, protože tyto prostory jsou příjemné a plně vyhovují našim požadavkům. Jsou zde děti, které nevezmou nikam jinam. Buď už odrostly základní škole nebo mají tak specifické potřeby, že se do žádného zařízení zařadit nemůžou,“ uvádí předsedkyně spolku Jana Ždimerová.

“Spolek v současné době sdružuje asi čtrnáct rodin, které se účastní jeho akcí pravidelně, další se zapojují občasně. Vzájemná pomoc, práce s dětmi, cvičení a setkávání je pro všechny nesmírně důležité. Rodiče dětí s větším rozsahem poruchy autistického spektra totiž čas na vlastní program nebo odpočinek většinou nemají, a to ani tehdy, kdy už jsou dospělé,” uvedla Michaela Adámková, mluvčí ÚMO Plzeň 3. s tím, že spolek i z tohoto důvodu  intenzivně shání dobrovolníky, kteří by jim s péčí pomohli.

Foto ÚMO Plzeň 3

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24