Do regionu dorazí oteplení! Teploty se vyšplhají nad 25 stupňů

10.09.2015 7:03

Podle nových výhledů meteorologů bychom se přece jen ještě mohli ohřát. Teploty budou postupně v příštím týdnu stoupat i nad 25 stupňů. O víkendu bychom si měli užít i slunčnou oblohu.

DSC01747

I když také ve čtvrtek ráno se teploty ráno pohybovaly mnohde jen těsně nad bodem mrazu, ještě bychom si podle meteorologů mohli užít oteplení. V příštím týdnu by se odpolední maxima mohla pohybovat i nad hranicí 25 stupňů. Už v závěru víkendu budou teploty stoupat. 

"V neděli bude přes západní Evropu k východu postupovat zvlněná studená fronta a před ní k nám bude proudit teplejší vzduch od jihu. Tato fronta během pondělí ovlivní počasí u nás. Za ní k nám přechodně pronikne chladnější vzduch od západu. V závěru období postoupí z východního Atlantiku do západní Evropy brázda nízkého tlaku vzduchu a po její přední straně se obnoví příliv teplého vzduchu od jihu," informoval ČHMÚ.

Ve čtvrtek bude sice zpočátku polojasno, postupně bude ale spíš oblačno a místy se objeví také přeháňky. Teploty se nejvýš zastaví mezi 15 a 19 stuni.

Podobné to bude i v pátek, kdy nás čeká oblačno, přechodně i polojasno a počítat bychom měli i s přeháňkami. V noci klesnou teploty mezi 10 a 6 stupňů. Přes den pak vystoupí mezi 16 až 20.

Sobota přinese skoro jasnou až polojasnou oblohu, jen přechodně by mohlo být i oblačno a přeháňky. Ráno bychom měli počítat s mlhami nebo nízkou oblačností. V noci naměříme 11 až 7 stupňů, přes den pak 18 až 22.

V neděli nás čeká skoro jasno až polojasno, opět ráno s mlhami nebo nízkou oblačností. Noční teploty klesnou mezi 12 až 8 stupňů, denní vystoupí mezi 21 až 25.

Pondělí bude zpočátku skoro jasné až polojasné, během dne ale bude od západu přibývat oblačnost a objevit by se mohly i přeháňky. V noci se budou teploty pohybovat mezi 15 až 11 stupni, přes den okolo 21.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Jasno až polojasno, zpočátku na východě území až zataženo, místy přeháňky nebo občasný déšť, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 18 až 22 °C, postupně 23 až 27 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT