QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do regionu opět míří tropy i bouřky! Teploty vystoupí na 36 stupňů

16.07.2015 7:03

Příští dny přinesou v regionu opět horké letní počasí. Teploty budou stoupat až k 36 stupňům, místy se tak znovu mohou objevovat i bouřky. Tropické počasí vydrží i příští týden a nejspíš nás čekají i tropické noci.

Bazén v Plzni na Slovanech

Po ochlazení, které v regionu vládlo v posledních dnech, hlásí opět nástup tropy. Teploty o víkendu budou stoupat až k 36 stupňům, přidají se k tomu bouřky. Tropické teploty by navíc měly vydržet i v příštím týdnu a stejně tak se budou objevovat i bouřky.

Podle nových výhledů meteorologů ČHMÚ se v příštích dnech hodně ohřejeme. Teploty budou opět stoupat do tropických hodnota nejspíš jediným dnem, kdy se "tak nějak" ochladí bude neděle, to by měly být teploty odpoledne "jen" okolo 27 stupňů.

Ve čtvrtek bude skoro jasno až polojasno, přechodně ale i oblačno a počítat bychom měli i s přeháńkami nebo bouřkami. Teploty se odpoledne vyšplhají až na 30 stupňů.

V pátek nás čeká jasno nebo skoro jasno, ráno se mohou vyskytovat mlhy a postupně při zvětšené oblačnosti také bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 18 až 14 stupňů. Odpolední teploty se vyšplhají mezi 31 až 35 stupňů.

Sobota přinese polojasnou až skoro jasnou oblohu, od západu bude znovu ale přibývat oblačnost a dorazí i přeháńky nebo bouřky, které budou lokálně intenzivní. Nejspíš nás čekají i tropické noci. Teploty v sobotu v noci klesnou mezi 21 a 17 stupňů. Odpolední vystoupí mezi 32 a 36 stupňů.

V neděli bude většinou oblačno, místy s deštěm nebo přeháňkami. Odpolední teploty se vyšplhají mezi 23 až 27 stupňů, ty noční ale budou ještě hodně vysoké, mezi 21 a 17 stupni.

Začátek příštího týdne přinese znovu oteplení. V pondělí bude polojasno až jasno, při zvětšené oblačnost i s přeháńkami a teploty se dostanou odpoledne mezi 26 a 30 stupňů, v noci budou mezi 18 a 14 stupni.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Polojasno až jasno, při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky, zejména koncem období. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C, postupně 21 až 17 °C. Nejvyšší denní teploty 30 až 35 °C."

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24