QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dobrá zpráva pro cestující MHD. Na točně v Kaplířovce vznikne nové zázemí!

06.10.2022 14:48

Město Plzeň bude na přestupním uzlu na Borských polích stavět nové zázemí pro cestující hromadnou dopravou. Stavba vyjde město na 40 milionů korun bez DPH.

návrh kaplířovka_Plzen_1022_Burešová (1)

„Po prodloužení tramvajové trati na Borská pole a výstavbě záchytného parkoviště vznikl přestupní uzel, kde se propojují meziměstské a příměstské spoje i linky městské hromadné dopravy. Výstavbou moderního zázemí chceme zkvalitnit tamní prostor a zpříjemnit cestujícím čekání na spoje. Lokalitu vylepšujeme i pro řidiče, kteří zde najdou komfortní zázemí a místo pro odpočinek,“ uvedl primátor města Plzně Pavel Šindelář.

Plzeňané nově vzniklý přestupní uzel hojně využívají. Není tam však mnoho laviček či přístřešků, které by cestující při čekání na hromadnou dopravu mohli využít. To se za devět měsíců změní. Nová stavba zahrnuje veřejné toalety, kavárnu, komerční prostory i přístřešky u zastávek. „Stavba také počítá s doplněním městského mobiliáře, tedy laviček a míst k sezení nebo s umístěním odpadkových košů. V rámci akce budou realizovány drobné sadové úpravy. Půjde o výsadbu tří stromů na větší trojúhelníkové ploše a realizaci štěrkových záhonů s výsadbou trvalek na obou trojúhelníkových plochách,“ řekl Pavel Grisník, vedoucí Odboru investic Magistrátu města Plzně, který má za město stavbu na starosti.

Vizualizace zázemí: Ing. arch. Pavla Burešová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24