Dobrá zpráva pro řidiče! Průtah Nepomukem je opět plně průjezdný - FOTKY

28.04.2023 14:23

Rozsáhlé opravy na silnici I/20, která vede Nepomukem, jsou u konce! Místo je již plně průjezdné.

konce oprav Nepomuk_2023_ŘSD (3)
konce oprav Nepomuk_2023_ŘSD (3)konce oprav Nepomuk_2023_ŘSD (2)konce oprav Nepomuk_2023_ŘSD (1)

V loňském roce byla zahájena oprava zhruba 600 metrů dlouhého úseku na průtahu města. Stavba za 29,2 mil. Kč bez DPH probíhala od Špitálského rybníku až po kruhový objezd u Billy. Vozovka už v těchto místech vykazovala řadu poruch jako například ztrátu asfaltového tmelu, příčné i podélné trhliny, vysprávky, olámané kraje vozovky nebo vyjeté koleje.

„Během prací byla provedena kompletní výměna vozovkového souvrství a vzhledem ke zvýšenému zatížení vozovky došlo i k jejímu zesílení. Součástí stavby pak byla i úprava kanalizace a stavba nového chodníku od kruhového objezdu až k prodejně Norma. Zde byl také vybudován nový dělící ostrůvek (u Normy) a na křižovatce proběhla úprava odbočovacího pruhu směrem na náměstí,“ uvádí Adam Koloušek, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Převážná část stavebních prací byla dokončena už v minulém roce. „Vzhledem k nepříznivým klimatickým podmínkám musela být stavba přes zimu pozastavena a k úplnému dokončení posledního nedokončeného úseku (od Normy ke kruhovému objezdu) došlo až nyní v průběhu dubna,“ dodal mluvčí.

V současné chvíli už stavba provoz nekomplikuje a silnice I/20 je na území města plně průjezdná bez problémů.

Foto ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24