QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Doplněk stravy obsahoval nepovolenou látku na podporu erekce - FOTO

25.01.2018 11:46

Státní zemědělská a potravinářská inspekce odhalila doplněk stravy, který obsahoval zakázanou látku na podporu erekce. Používat se smí jen na lékařský předpis...

VigRX_0001

Doplněk stravy VigRX Plus je k mání přes internet. Tam ho také inspektoři pořídili v rámci kontrolních nákupů. Konkrétně šlo o webové stránky www.vigrx.cz. Šarže doplňku, který inspektoři testovali, obsahovala nepovolenou látku sildenafil.

"Sildenafil se používá k léčbě erektilní dysfunkce. Tato látka je povolena k použití pouze v léčivech a přípravky obsahující sildenafil může dávkovat pouze lékař vzhledem k možným nežádoucím účinkům. Doplňky stravy jsou však potraviny, v kterých je přítomnost sildenafilu zakázána," říká mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Laboratorní analýza prokázala přítomnost sildenafilu u šarže VigRX Plus, Lot 011198 s datem spotřeby do října roku 2020 od amerického výrobce Leading Edge Herbals. Dodavatelem výrobku je slovenská společnost Dushanbe ze Žiliny

"SZPI vložila informaci o zjištění do evropského systému rychlého varování RASSF. Potravinářská inspekce opakovaně nabádá spotřebitele k opatrnosti při nákupu na internetu zejména u sortimentu doplňků stravy, mimo jiné i na webových stránkách SZPI," dodává Pavel Kopřiva.

FOTO: SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24