QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dva tisíce lidí, báječná atmosféra a ohňostroj! Na Lochotíně rozsvítili vánoční strom - FOTKY

29.11.2022 22:50

V úterý 29. listopadu proběhlo slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Plzni na Lochotíně v parku U Bazénu. Rozsvícení přilákalo přes dva tisíce lidí. Park byl zaplněný už v 17 hodin, kdy akce začala.

Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (49)
Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (49)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (50)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (31)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (18)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (35)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (13)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (36)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (2)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (37)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (6)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (38)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (9)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (16)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (39)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (40)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (41)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (42)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (44)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (19)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (20)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (46)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (47)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (48)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (32)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (12)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (3)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (1)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (24)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (4)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (45)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (43)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (5)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (7)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (30)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (8)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (34)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (33)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (11)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (10)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (14)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (15)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (17)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (21)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (23)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (25)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (26)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (27)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (28)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (29)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (51)Rozsvícení vánočního stromu lochotín foto QAP (52)

Vůně svařáku a dalších dobrot byla cítit po celém parku. Děti lákala rozsvícená světelná dekorace a nertpělivě očekávaly rozsvícení zdejšího vánočního stromu. "Těším se, až se rozsvítí stromeček," svěřila se pětiletá Majda, která dorazila do parku s babičkou.

"Letos jsme připravili rozsvícení vánočních stromů na dvou místech, dnes tady v parku U Bazénu, za týden rozsvítíme strom na Vinicích a další akce bude následovat," prozradila QAPu starostka MO Plzeň 1 Ivana Bubeníčková, která všechny na akci uvítala a popřála krásný advent i Vánoce. Přítomni byli i místostarostové Miroslav Šuma, Jiří Uhlík a Jiří Rezek a také další zástupci úřadu městského obvodu.

Ještě před samotným rozsvícením vánočního stromu vystoupil dětský pěvecký sbor Jéčko z Roudné. V jeho podání mohli lidé slyšet ty největší vánoční hity. „Repertoár jsme měli široký jako vždy, česky, anglicky, retro i modernu a jelikož jsme na vánočním stromečku, tak jsme zařadili i vánoční skladby,“ uvedl sbormistr Jaro Smejkal.

Zhruba ve tři čtvrtě na šest starostka Jedničky pak společně s přítomnými dětmi odpočítala samotné rozsvícení stromu. Následoval bouřlivý potlesk a pak už se zrak všech upínal nahoru. Ohňostroj na několik minut rozzářil nebe nad parkem a sklidil zasloužený obdiv. „Já jsem tu nikdy nebyla, ale musím říct, že to byla opravdu nádherná akce. Skvělá atmosféra, krásný ohňostroj, fakt se mi to moc líbilo," sdělila své dojmy Renata, která na akci dorazila s kamarádkou.

Spokojené po akci bylo i vedení obvodu. „Jsem opravdu ráda, že se nás tady sešlo tolik. Návštěvnost je úžasná a těší mě i ty ohlasy, lidé mi říkali, že se jim to moc líbilo," řekla starostka Ivana Bubeníčková. Také Jaro Smejkal si akci užil. „Zpívalo se nám krásně, jako vždy. To je strašná radost pracovat s dětmi, s takovým sborem a početným tělesem, jsou zkrátka loajální hudbě. A dobře nám to tady v Plzni už nějakou dobu funguje.“

Právě plzeňský sbor Jéčko bude i na dalším rozsvícení vánočního stromu. „Druhý strom se rozzáří už příští úterý 6. prosince na louce za 7. základní školou na Vinicích. I tam si budete moci vychutnat koncert skvělého souboru Jéčko. Program začne v 17 hodin,“ doplnila Ivana Bubeníčková.

A tím advent na Jedničce rozhodně neskončí. Vánoční atmosféru totiž bude možné nasát ještě 8. prosince v kostele Všech svatých na Roudné, kde se od 17 hodin uskuteční adventní koncert orchestru Ambito pod vedením dirigenta Jana Podroužka. I na tuto akci zve první plzeňský obvod širokou veřejnost.

foto: QAP.cz

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24