FC Viktoria obviněna z korupce

21.11.2012 11:48

Plzeňská Viktorka čelí v těchto dnech velice nepříjemnému obvinění z úplatků rozhodčích. Má tohle zapotřebí? 

Korupce plzeňské FC Viktorie je kauzou, která se nyní velice intenzivně řeší. Dne 20. listopadu se případem zabývala disciplinární komise FAČR.

O korupční aféře se mluví ve spojení s březnovým zápasem s FK Jabloncem, při kterém měli údajně přijmout úplatek ve výši 200 tisíc korun bývalí prvoligoví rozhodčí Tomáš Adámek a Pavel Býma. Adámek společně se svým kolegou Býmem otevřeně přiznávají, že onen jarní vítězný zápas FC Viktoria (2:0) ve prospěch Plzně ovlivnili.

Na celou kauzu existuje celá řada různých názorů. V těch se zcela neshodli ani asistenti rozhodčího Drahoslav Handlíř a Emanuel Marek. Za jedno jsou však v tom, že za jejich přítomnosti k žádnému uplácení nedošlo.

Snad nejvíce se korupční obvinění dotklo majitele FC Viktorie Tomáše Pacíka. Pacík obvinění kategoricky odmítá: „Každého, kdo si v této souvislosti vezme jméno Viktorie Plzeň do úst, čekají velmi příjemné týdny, měsíce či roky života," pohrozil.

Plzeňský klub se s nařčením nehodlá smířit a podniká rázné kroky pro svoji obranu. Dvojici Adámka a Býma hodlá Pacík podrobit „zkoušce pravdy“ na detektoru lži a v případě jejich odmítnutí na ně podat žalobu.

O korupční kauze můžeme dnes pouze spekulovat, protože zatím není znám žádný hodnověrný důkaz o úplatcích. Viktorka je nyní chráněna presumpcí neviny, ale vyřčené nařčení její jméno nesmazatelně poškozuje. Podle Pacíka je oslabení výkonnosti Viktorie hlavním záměrem vzneseného obvinění.

foto: fcviktoria.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24