Firma použila odpad ze stavby divadla na terénní úpravy! Zaplatí pokutu

07.07.2015 11:02

Pokutu ve výši 5 milionů dostala společnost z Kyšic, která v Mýtě použila na terénní úpravy směs odpadů mimo jiné ze stavby divadla v Plzni. Inspektoři ČIŽP uložili firmě ještě další pokuty...

Za hradbou okolo divadla jedou stavební práce naplno.

Společnost Demolice Recyklace dostala od České inspekce životního prostředí dost vysokou pokutu ve výši 5 milionů korun. Tolik má firma zaplatit za  to, že na terénní úpravy na stavbě v Mýtě na Rokycansku použila nejrůznější stavební odpad. Mimo jiné i ze stavby divadla v Plzni.

Pokuta pět milionů korun za porušení zákona o odpadech byla pravomocně uložena společnosti DEMOLICE RECYKLACE s.r.o. se sídlem v Kyšicích. "Inspektoři z České inspekce životního prostředí (ČIŽP) ji pokutovali za to, že k terénním úpravám na pozemcích v katastru Mýto na Rokycansku použila směs odpadů tvořenou mimo jiné recyklátem z výstavby divadla v Plzni a dále například kusy betonu, zámkovou dlažbu, asfalt, kabely a další," informovala inspekce.

Podle povolení stavebního úřadu v Rokycanech se na hrubé terénní úpravy měla přitom použít zuemina a štěrková drť.

"Pokutovaná společnost ale použila směs odpadů tvořenou zeminou a recyklátem stavebních odpadů. Součástí návozu o hmotnosti minimálně 47 327 tun byly také kusy betonu, zámkové dlažby, asfalt, armovací dráty, kabely apod. Řádně nebyla prováděna ani kontrola přebíraných odpadů a plocha nebyla zajištěna před ukládáním odpadů cizími osobami. Společnost Demolice Recyklace navíc s našimi inspektory při kontrole nespolupracovala, za což jí byly uloženy ještě dvě pokuty v celkové výši 150 tisíc korun,“ komentovala výsledky řízení Petra Horčicová, ředitelka Oblastního inspektorátu ČIŽP v Plzni.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24