QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiči žádají o pomoc, při zásahu v bouřce jim vysílačku odnesl proud

03.07.2021 13:15

Hasiči prosí veřejnost i pomoc, od zásahu v bouřce postrádají vysílačku. Tu jim vzala velká voda. Hasiči upozorňují na to, že je pro nálezce bezcenná, pro hasiče je ale velmi důležitá.

vysílačka

"Jednotka HZS PK ÚO Rokycany po úterní bouřce vyjížděla na pomoc k přetrhaným elektrickým drátům, čerpání sklepů, k popadaným stromům atd. Při jednom výjezdu do ulice Tymákovská se po této valila z kopce Čilina souvislá masa vody o výšce cca 20 cm. Jeden z našich příslušníků při vystupování z vozidla vysílačku nechtěně upustil, ta zmizela ve vodě a proud jí odnesl," vysvětlují hasiči.

Na fotce je vyfocená MATRA (vysílačka), kterou hasiči postrádají. Na níže uvedeném obrázku je vyznačeno místo, kde došlo k jejímu upuštění a dále šipkami předpokládaný možný pohyb ve vodě.

"Vysílačka byla vypnutá a dle našich informací je již policií na dálku zablokována a tudíž pro nálezce zcela bezcenná. Případný nález můžete oznámit na čísle: 950 325 011 nebo doručit MATRU na hasičskou stanici Rokycany, Komenského 29," uvádějí hasiči.

vysílačka1

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24