Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jak bude vypadat objekt u Košuteckého jezírka po zbořeném Bacardi? Podívejte se na vizualizaci

04.02.2024 9:11

U Košuteckého jezírka v Plzni bude stát zcela nová stavba. Jedná se o tzv. objekt pro dětskou skupinu. Jeho podoba vychází z původního projektu restaurace. Nyní ale má být objekt víceúčelový - sloužit bude jak dětské skupině, tak jako občerstvení.

jezirko_kosutka_detska_skupina_vizualizace_nosek_a_raffelova_architekti (3)
jezirko_kosutka_detska_skupina_vizualizace_nosek_a_raffelova_architekti (3)jezirko_kosutka_detska_skupina_vizualizace_nosek_a_raffelova_architekti (1)jezirko_kosutka_detska_skupina_vizualizace_nosek_a_raffelova_architekti (2)jezirko_kosutka_detska_skupina_vizualizace_nosek_a_raffelova_architekti (1)

Stavět by se mělo na místě dnes již zbořeného Bacardi u Košuteckého jezírka a když vše půjde dle plánu, práce začnou ještě letos. Vedení plzeňské Jedničky chce ale ještě na stavbu získat dotaci.

Bude se jednat o objekt pro dětskou skupinu se sportovním zaměřením (s kapacitou 24 míst),  jeho součástí bude také občerstvení a WC pro veřejnost.

U Košuteckého jezírka stávalo známé Bacardi s barem a posilovnou. Od roku 2012, kdy bylo uzavřeno, dům chátral a tak v roce 2020 proběhla demolice a vznikl projekt tzv. Paluby Jezírko. Právě z tohoto původně plánovaného projektu nyní vychází i nová stavba.

Projekt se rozhodlo vedení Jedničky v loňském roce přepracovat, a to tak, aby mohla být využita dotace a objekt sloužil k více účelům. „Jde o kompromis k původně zamýšlenému projektu, který zahrnoval pouze občerstvení. Takhle jsme jej posunuli dál. Prostory dětské skupiny a občerstvení budou samozřejmě stavebně oddělené,“ vysvětlil místostarosta MO Plzeň 1 Milan Šuma s tím, že stavba nového objektu je nyní vyčíslena na bezmála 44 milionů korun.

Vedení obvodu už má vyčleněné finance, velkou část chce ale získat z dotace. „Na stavbu máme vyhrazeno více než 40 milionů korun, jde o naši největší investiční akci. Velkou část nákladů ovšem chceme získat zpět s pomocí dotačního titulu z Národního fondu obnovy. Konkrétně jde o výzvu: Budování kapacit dětských skupin. Tato dotace může činit až 25 milionů korun,“ doplnila vedoucí Odboru investic ÚMO Plzeň 1 Andrea Šlechtová.

Vizualizace: Objekt s dětskou skupinou u Košuteckého jezírka: Nosek & Raffelová architekti, s. r. o.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT