QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jaký bude doprovodný program Půlmaratonu Plzeňského kraje?

19.04.2023 13:27

8. ročník Půlmaratonu Plzeňského kraje odstartuje 22. dubna 2023 v plzeňském Škodalandu. Nedílnou součástí oblíbeného závodu jsou i další doprovodné aktivity.

Plzeňský půlmaraton_QAP_foto (11)

Na běžce již tuto sobotu čeká ověřená a certifikovaná trať s náročným stoupáním hned v úvodu. Závod vede přes Litice, Šlovice, Dobřany a Lhotu zpět k vodní nádrži České údolí. V nabídce je také OMEXOM krajská desítka nebo krajská pětka, týmový běh a dětské běhy. Kromě běžeckých závodů čeká na sportovce i zajímavý doprovodný program.

V areálu Škodalandu čeká na zájemce kromě vystoupení oblíbené kapely POPs například i horolezecká stěna, bungee running – bungee basketball či rodeo býk. K dispozici bude mobilní fyzioterapie, fotostěna, sportovní doplňky a poradenství. Chybět nebude prezentace složek IZS, malování na obličej, občerstvení a mnoho dalšího.

Zajímavé oživení pro všechny účastníky půlmaratonu bude čekat tradičně i ve městě Dobřany, přes které závod vede. Dobřany při každém ročníku půlmaratonem žijí a připraví vždy nějaké velké překvapení, které závodníkům zpříjemní běh a dodá sil a energii do další části závodu. Skvělou sportovní atmosféru v Dobřanech zpříjemní vystoupení kapely Semtex.

Součástí půlmaratonu bude rovněž nezisková organizace „Cesta za snem“. Návštěvníci akce tak budou mít jedinečnou příležitost si na speciálních trenažerech vyzkoušet, jak sportují hendikepovaní lidé. Cílem této jedinečné akce je propojení zdravých a hendikepovaných sportovců.

„Plzeňský kraj podpoří i tentokrát nákupem vody pro běžce ve výši 23 328 korun charitativní kampaň Diakonie Západ „Voda pomáhá“ a přispěje tak na zajištění dopravy pro klienty denních stacionářů pro osoby s postižením v Plzni (Stacionář Človíček) a na jižním Plzeňsku (Stacionář Plamínek v Merklíně a Stacionář Korálek v Soběkurech),“ připomněl hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták.

V době konání půlmaratonu bude od 9:50 do 13:00 hodin omezen provoz na trase závodu Plzeň-Bory, Litice, Šlovice, Dobřany, Lhota a Valcha. Detailně jsme informovali zde.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24