QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jasno má už i městský obvod Plzeň 4. Starostou zůstává Tomáš Soukup

21.10.2022 16:35

Zastupitelé Městského obvodu Plzeň 4 zvolili na ustavující schůzi ve čtvrtek 20. října svého starostu. I následující čtyři roky povede obvod Tomáš Soukup.

nový starosta_1022_ÚMO4

Noví zastupitelé se ve volbě vyjádřili jasně. Pro stávajícího starostu Tomáše Soukupa hlasovalo 24 z 24 přítomných zastupitelů. „Velmi si vážím důvěry občanů a zastupitelů, díky kterým mohu pokračovat ve funkci starosty. Nechystáme žádnou revoluci, vydáme se cestou evoluce. V uplynulých čtyřech letech jsme rozpracovali celou řadu projektů, v jejichž realizaci budeme pokračovat. Jedná se například o obnovu chaty na Chlumu, úpravy Masarykovy třídy nebo stavbu mateřské školy v Újezdě. Prioritami samozřejmě zůstává i zeleň, bezpečnost nebo zapojení občanů do dění v obvodu,“ říká Tomáš Soukup, kterému připadají oblasti vnitřní správy, vnějších vztahů, životního prostředí, dopravy a agenda dobrovolných hasičů.

Prvním uvolněným místostarostou se stal 65letý Zdeněk Mádr z ODS, který se bude věnovat oblasti finanční, rozpočtu a také oblasti nakládání s majetkem. „Žijeme v nejisté době a období prudkého vzrůstu cen energií. Chceme proto být řádným hospodářem a věnovat se investicím, které povedou k úsporám. Prověřujeme moderní způsoby vytápění mateřských škol fotovoltaikou a tepelnými čerpadly. Budeme usilovat o rekonstrukci bývalé školy na Habrmannově náměstí na nový úřad, neboť je navržena jako energeticky velmi úsporná oproti stávající budově. Rovněž věřím, že se podaří postavit novou, energeticky úspornou školku v Újezdu a zrealizovat další připravené projekty,“ uvádí Zdeněk Mádr.

Druhým uvolněným místostarostou bude dosavadní zastupitel za hnutí ANO a 33letý stavební inženýr Jan Kakeš, který dosud působil v Atelieru Soukup Opl Švehla. Gesčně se bude věnovat oblasti investic, územnímu rozvoji a správě budov.

Třetím uvolněným místostarostou se stal 70letý Václav Beran rovněž z hnutí ANO, který se bude stejně jako v předešlých čtyřech letech věnovat oblasti sociální a oblasti bezpečnosti a prevence kriminality.

V Radě městského obvodu Plzeň 4 dále usednou neuvolnění členové Martin Barták (ANO), Lenka Kočová (ODS) a Lukáš Hegner (ODS). Uvolněným předsedou kontrolního výboru byl zvolen 44letý Martin Kubin, manažer logistiky, který kandidoval jako nestraník za Piráty.

Opozici kromě Pirátů (2 mandáty) tvoří také hnutí PRO Plzeň (2 mandáty), STAN (2 mandáty), PLZEŇ 4 V SRDCI – ČSSD a NK (1 mandát), lidovci (1 mandát) a TOP 09 (1 mandát). Koaliční hnutí ANO má celkem 11 mandátů, ODS pak mandátů 5. Celkem zastupitelstvo čítá 25 členů.

Foto ÚMO 4

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24