QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ještě ve čtvrtek bude 13 stupňů, v pátek se už mohou objevit sněhové přeháňky

17.11.2020 19:32

Zatímco ještě ve čtvrtek budou maxima stoupat k 12 stupňům, s blížícím se víkendem se můžeme dočkat i sněhových přehánek. Celkově by mělo být počasí odpovídající ročnímu období.

zima QAP-FOTO (27)

Období od 16. listopadu do 13. prosince 2020 bude dle meteorologů teplotně průměrné. První týden bude teplotně průměrný až slabě nadprůměrný. Minimální noční teploty se budou pohybovat na začátku týdne kolem 5 °C, na konci již kolem 0 °C. Maximální denní teploty budou kolem 9 °C, na konci týdne jen kolem 5 °C. Další týdny období vychází průměrné s průměrem nejnižších nočních teplot pod bodem mrazu a týdenním průměrem nejvyšších denních teplot do 5 °C. Období jako celek bude pravděpodobně srážkově průměrné a týdenní úhrny se budou pohybovat většinou kolem 10 mm. V průběhu období zaznamenáme na horách sněžení, v nižších polohách přechodně déšť se sněhem.

Ve středu 18. listopadu a ve čtvrtek 19. listopadu se dočkáme ještě krásných denních maximálních teplot kolem 13 stupňů. V pátek ale přijde strmý pád teplot.

V pátek bude oblačno až zataženo, místy sněhové přeháňky nebo sněžení, pod 300 m, v jihovýchodní polovině území zpočátku pod 700 m srážky smíšené nebo dešťové. Postupně od západu ubývání srážek a oblačnosti. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s bude k večeru slábnout.

V sobotu meteorologové očekávají oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky nebo slabé sněžení. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 5 m/s se bude měnit na jihozápadní.

V neděli bude opět oblačno až polojasno, na severu až zataženo a ojediněle déšť se sněhem. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Slabý jižní až jihozápadní vítr 1 až 4 m/s, na severu Čech a ve Slezsku mírný 3 až 7 m/s. Vyhlídka počasí od pondělí do středy: Zataženo až oblačno, v pondělí od severozápadu občasný déšť nebo přeháňky, později od vyšších poloh srážky sněhové.

V dalších dnech se objeví srážky jen ojediněle, od středních poloh sněhové, postupně místy polojasno. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, v závěru období při zmenšené oblačnosti až -3 °C. Nejvyšší denní teploty v pondělí 5 až 9 °C, v dalších dnech 2 až 6 °C.

Foto: ilustrační
 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24