QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kalvárie a křížová cesta v Rokycanech budou nepřístupné. Začínají stavební práce

10.04.2023 14:45

Revitalizace Husových sadů a Kalvárie v Rokycanech (Stráň) začala v únoru. Nyní si práce v oblasti křížové cesty a Kalvárie vyžadují úplnou uzavírku pro veřejnost. 

Stráň_kácení stromů_0223_město Rokycany

„Od úterý 11. dubna začne zhotovitel s geodetickými pracemi, následně začnou stavební práce. Vybudují se komunikace. Součástí bude také přemístění prvního zastavení křížové cesty na Kalvárii z travnaté plochy blízko rušné komunikace k nově vybudované dlážděné cestě stejně, jako je tomu u ostatních zastavení. Cesta na Kalvárii bude dlážděna lomovým kamenem,“ vysvětlila Šárka Kozlerová z Odboru rozvoje města Městského úřadu Rokycany.

Rokycany revitalizaci připravují již od roku 2015. Jedná se o zelenou dominantu v severní části města, která je nejvýznamnější a nejrozsáhlejší plochou veřejné zeleně ve městě o výměře 23 hektarů. „Husovy sady a Kalvárie jsou ojedinělým územím s vysokým rekreačním, urbanistickým i ekologickým potenciálem. Svahy Husových sadů s porosty se skalnatými výstupy vytváří kulisu celé severní části města. Již od roku 1895 bylo území vybaveným parkem s množstvím vycházkových tras, altány a vyhlídkami,“ připomněl historii území Tomáš Rada, starosta města Rokycan.

Náklady na revitalizaci Stráně jsou ve výši 18,9 milionu korun bez DPH. Hotovo by mělo být v březnu 2024.

Foto ilustrační město Rokycany

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24