QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kamion uvízl na dřevěném mostku. Řidič slepě poslechl navigaci - FOTKY

27.09.2022 9:03     27.09.2022 12:55

Na Tachovsku došlo včera ke kuriózní dopravní nehodě. Řidič kamionu uvízl na dřevěném mostku. Z důvodu náročného terénu bude vyprošťování kamionu probíhat až dnes.

uvíznutý kamion_Tachovsko_270922_HZSPK (2)
uvíznutý kamion_Tachovsko_270922_HZSPK (1)uvíznutý kamion_Tachovsko_270922_HZSPK (2)uvíznutý kamion_Tachovsko_270922_HZSPK (4)uvíznutý kamion_Tachovsko_270922_HZSPK (3)

„Ke kurióznímu zásahu vyjížděli v pondělí 26. září po poledni Tachovští hasiči. U Ústí, což je součást obce Kočov, uvízl na mostku kamion, který se sem dostal nedopatřením po cestě z Pavlovic. Mostek přes Mži, ke kterému nevede žádná silnice, není absolutně dimenzován na přejezd těžké techniky, jde spíš o pěší lávku. Nájezdem kamionu došlo k jejímu poškození,“ uvedl Petr Poncar, mluvčí hasičů.

„Hasiči nainstalovali do potoka norné stěny kvůli případnému úniku pohonných hmot a z kamionu přečerpali asi 460 litrů nafty," popsal zásah hasičů Petr Poncar.

Vyprošťování uvíznutého kamionu bude oříškem. „Vzhledem k nepřístupnosti místa se způsob vyproštění vozidla bude řešit až v průběhu dneška,“ dodal Poncar. „Vyproštění řeší soukromá firma. Hasiči aktuálně zkontrolovali norné stěny, které preventivně posunou o několik metrů dále po toku, aby se umožnil lepší přístup pro vyprošťovací techniku," aktualizoval dnes mluvčí hasičů.

AKTUALIZACE:

Tachovští dopravní policisté se zabývají dopravní nehodou, při které uvízl kamion na lávce přes řeku Mži. „Pětašedesátiletý řidič nákladního vozidla jel do obce Brod nad Tichou a k jízdě použil navigaci. Ta však špatně vyhodnotila trasu a navedla řidiče na místní komunikaci, na které se nachází i dřevěný mostek přes řeku Mži. Řidič nereagoval ani na dopravní značku, která zakazuje vjezd vozidlům a se svým nákladním vozem vjel na uvedený most, kde jeho jízda skončila," informovala detailně Iva Vršecká, mluvčí policie.

"Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění, byl však poškozen most, na kterém vznikla škoda 20 tisíc korun. Provedenou dechovou zkouškou policisté vyloučili u řidiče požití alkoholu a uložili mu pokutu příkazem na místě," dodala mluvčí policie.
 

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24