QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Fakultní nemocnici v Plzni chybí krev! Transfuzní oddělení otevře i v sobotu!

29.01.2014 21:01

Zásoby krve plzeňské Fakultní nemocnice se opět hodně ztenčily. Aktuálně chybí už všechny krevní skupiny. Dveře transfuzního oddělení se proto otevřou i v sobotu dopoledne.  

IMG_6473

Tradiční virozy a nachlazení, které na začátku roku vždy trápí hodně dárců krve, dělají opět problém Fakultní nemocnici. Zásoby krve se totiž ztenčily a Transuzní oddělení tak mimořádně otevře své brány i v sobotu 1. února dopoledne. Aktuálně chybí úplně všechny krevní skupiny. 

Fakultní nemocnice v Plzni průběžně na svém webu udává krevní skuzpiny, u kterých by potřebovala se zásobami pomoct. V současné době je ale prosba víc než naléhavá. Zásoby se tenčí kvůli tradičním lednovým virozám a chřipkám. Fakultní nemocnici tak chybí krev skupin A+, 0-, A-, B-, AB- .

"Vzhledem k současnému nárůstu virových onemocnění klesá návštěvnost dárců na transfuzním oddělení a pohotovostní zásoby krve pomalu klesají. Transfuzní oddělení FN Plzeň prosí všechny dárce krve, kteří jsou aktuálně zdraví a schopni krev darovat, aby zvážili své možnosti a pokud mohou, aby přišli v tomto týdnu nebo v následujících dvou týdnech k odběru. Darovat krev je možné i tuto sobotu 1.2. od 8.00 do 12.00 hodin," informuje transuzka FN Plzeň.

Dorazit mohou také prvodárci. Ti by se ale předem měli informovat o všech podmínkách darování krve a transfuzní stanici by měli předem kontaktovat. "Dobrovolníci, kteří by šli darovat krev poprvé, najdou podmínky pro darování krve na webu fakultní nemocnice www.fnplzen.cz, veškeré dotazy zodpoví pracovníci TO v pracovní době telefonicky na čísle 377 402 818 nebo kdykoliv e-mailem na adrese todarci@fnplzen.cz," zní doporučení oddělení.

Otevírací doba Transfuzního odělení FN Plzeň, ulice 17. listopadu:

pondělí, úterý, čtvrtek, pátek     6,30 - 12,00 hod.

středa                                      6,30 - 17,30 hod.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT