QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Klatovská pouť přinese výrazná několikadenní dopravní omezení

05.07.2023 8:29

Druhý červencový víkend se bude v Klatovech konat tradiční pouť. Oslavy, které budou probíhat v centru města, s sebou nesou výrazná dopravní omezení. Přinášíme informace.

8

„V zájmu zajištění větší bezpečnosti návštěvníků poutě dojde od pátku 7. července od 12:00 do neděle 9. července do 23:00 k uzavření průjezdu vozidel přes náměstí Míru ve směru od ulic Pražská a Vídeňská,“ informoval František Kocfelda, vedoucí hospodářského odboru MěÚ Klatovy s tím, že na náměstí bude umožněn vjezd prodejcům na trhu, pořadatelům a hostům akce za předem stanovených časových podmínek.

Z důvodu umožnění vjezdu do historického centra mimo náměstí pro osoby s trvalým pobytem, sídlem firmy nebo provozovny bude zákaz vjezdu umístěn až u náměstí za křižovatkou s ul. Křížová.

Od soboty 8. července od 05:00 do neděle 9. července do 23:00 bude pro veškerý provoz uzavřena Plánická ulice, a to od náměstí Míru až po Suvorovovu ulici. „Všechny ulice kolmé na Plánickou ulici budou zaslepené, kromě ulice k hotelu Rozvoj. Objízdná trasa ve směru na Plánici bude vedena ulicemi: Plzeňská, Tyršova, Puškinova, U Čedíku, Plánická,“ upřesnil František Kocfelda.

Po dobu uzavírky náměstí Míru nebude zajištěna obslužnost zastávek MHD na náměstí Míru a v ul. Dobrovského. Náhradní zastávka bude zřízena v ul. Podbranská pro oba směry.

„Po dobu uzavírky Plánické ulice včetně křižovatky s ul. Jiráskova bude zastávka z Plánické ulice přemístěna do Studentské ulice do prostoru stávající zastávky MHD. Tuto zastávku budou využívat i spoje linkové dopravy,“ uvedl vedoucí hospodářského odboru MěÚ Klatovy a doplnil: „Trasa spojů linky č. 4 MHD bude vedena ulicemi Vídeňská, Puškinova, Národních mučedníků, Studentská, Suvorovova, Plánická a zpět po stejné trase s využitím zastávky v ul. Podbranská. Trasa spojů linky č. 1 povede ulicemi Podbranská, Vídeňská, ul. 5. května do Lub a zpět po stejné trase.“

Stejně jako v předcházejících letech bude z důvodu umístění pouťových atrakcí uzavřeno Erbenovo náměstí včetně přilehlých komunikací v době od 27. června do 11. července.

„Touto cestou bychom chtěli požádat obyvatele města Klatov, zvláště ty, kterých se přijatá opatření bezprostředně dotknou jak uzavírkami silnic, tak např. hlukem, který jistě s poutí souvisí, o trpělivost a shovívavost,“ dodal František Kocfelda, vedoucí hospodářského odboru MěÚ Klatovy.

Každým rokem se do Klatov sjíždí tisíce návštěvníků z širokého okolí. Letošní klatovská pouť má opravdu co nabídnout. O programu jsme více psali ZDE.

Foto ilustrační Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT