QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Klatovští se dočkají. V parkovacích automatech půjde platit kartou

05.05.2023 11:41

Kdy bude možné platit za parkování v Klatovech kartou či mobilem? Pokud vše půjde plánu, mohlo by to být již v příštím roce.

terminály platebí_Klatovy

Město Klatovy má v plánu modernizovat své parkovací automaty. „Současné parkovací automaty jsou již poměrně staré a neumí využívat moderní technologie, které by mohly usnadnit parkování pro řidiče. Proto město plánuje nahradit stávající parkovací automaty modernějšími modely, které budou nabízet několik nových funkcí,“ informoval Pavel Strolený, místostarosta Klatov.

Parkovací automaty budou nově vybaveny moderními platebními terminály. „Terminály umožní řidičům platit za parkování nejen hotově, ale i pomocí platebních karet, mobilních aplikací nebo online platforem, čímž se zjednoduší platby pro řidiče,“ řekl místostarosta.

„V první fázi se bude jednat o výměnu stávajících automatů, v širším horizontu několika let i o rozšíření. Například, pokud by došlo k předání Plzeňské ulice do majetku města po dokončení obchvatu, mohla by se část blízká centru města využít pro parkování,“ konstatoval Pavel Strolený.

Nové parkovací automaty vyjdou na několik milionů korun. „Celková investice do modernizace parkovacích automatů se odhaduje na několik milionů korun, výběrové řízení na dodavatele parkovacích automatů by mělo být dokončeno do konce letošního roku, takže řidiči se mohou těšit na modernější a pohodlnější parkování již v příštím roce,“ řekl Pavel Strolený.

Foto ilustrační město Klatovy

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT