Koloběžka se může zbortit za jízdy! ČOI zakázala její prodej

29.10.2015 13:22

Inspektoři zakázali prodej koloběžky určené dětem, která hrozí velkým nebezpečím. A nejde jen o skřípnutí prstů. Koloběžce se za jízdy může zbortit sloupek řidítek!

FOTO_ČOI_2
FOTO_ČOI_1FOTO_ČOI_2

Kontroly České obchodní inspekce napříč obchody odhalily další zboží, které je určené dětem a je přitom velmi nebezpečné. Zatímco jsou inspektoři často kritizováni za "malichernosti" v odhalených nedostatcích, tentokrát o maličkost skutečně nejde. Koloběžce se totiž za jízdy může přímo zbortit tyč k řidítkám. 

Tentokrát se v pozornosti inspektorů obejvila sportovní koloběžka SULOV FLY 125, kterou dováží společnost RULYT. "Česká obchodní inspekce zjistila, že na vnitřním trhu je v prodeji sportovní koloběžka, která není v souladu s bezpečnostními požadavky, které jsou kladeny na tento sortiment výrobků. Při laboratorních testech bylo prokázáno, že sloupek řízení se při jízdě na koloběžce vzhledem k nedostatečné pevnosti může zhroutit, což by mělo z následek nekontrolovaný pád dítěte s rizikem závažného poranění," upozornila Česká obchodní inspekce.

Krom jiného ale přece jen došlo i na zjištění nebezpečí v podobě skřípnutí prstů. "Ve zkušebně byla dále identifikována místa střihu v oblasti skládacího a zamykacího mechanizmu koloběžky, která představují riziko skřípnutí prstů dítěte," dodává inspekce.

Na sortiment, který je určený dětem, se inspektoři zaměřují velmi často. Nedávno dokonce odhalili na trhu nebezpečnou ohrádku pro ty nejmenší děti. V tomto případě dokonce hrozí dětem vážné poranění prstů. Kdo už ji má doma, může ji dokonce vracet. jedná se o ohrádku MALATEC for kids, model 888. Podrobnosti najdete v informacích zde.

FOTO: ČOI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24