QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Kvůli volbám budou v pohotovosti i energetici

22.09.2022 18:43

Opatření pro zdárný průběh voleb do zastupitelstev obcí a Senátu Parlamentu České republiky přijala také společnost ČEZ Distribuce.

červen 2018 (1372)

Společnost ČEZ Distribuce působí na území 11 krajů včetně Plzeňského.

"Společnost minimalizuje v termínu konání voleb 23. – 24. 9. 2022 plánované odstávky elektřiny a nebude provádět práce, které by mohly ovlivnit průběh voleb. Zároveň energetici posílí počty pracovníků jak v terénu, tak i na call centru a dispečinku pro řešení poruch," říká tisková mluvčí společnosti Soňa Hollingerová.

ČEZ působí v 11 krajích

ČEZ Distribuce, a. s., ze Skupiny ČEZ provozuje na území České republiky vedení v délce 167 628 km s 3,7 mil. odběrných míst. Společnost působí na území krajů Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého, Moravskoslezského a částečně v kraji Zlínském a Vysočina.

ČEZ bude provádět jen činnosti související s poruchami. "Zároveň společnost pro termín konání voleb navýšila počty pohotovostních čet, posílila pohotovosti pracovníků dispečinku a call centra s cílem předejít delším výpadkům z důvodů poruch v distribuční soustavě," dodává Hollingerová.

ČEZ Distribuce také zaslala registrovaným starostům přes Krizový informační systém informace o aktivaci speciálních krizových linek pro případ výpadku elektřiny ve volebních místnostech s žádostí o předání informace do volebních místností.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24