QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Kytara může dětem způsobit popáleniny! Inspektoři ji zakázali - FOTO

25.11.2015 8:59

Na trhu se objevila další hračka, která může být dětem nebezpečná. Od plastové kytary mohou utrpět dokonce popáleniny. ČOI zakázala prodej hračky.

FOTO_ČOI

Inspektoři České obchodní inspekce se znovu zaměřili na nabídku hraček v obchodech. Tentokrát narazili na plastovou kytaru, která může dítěti způsobit podle inspektorů dokonce popáleniny. Kytara je přitom určená těm nejmenším dětem. Distributor už sice stáhl zboží z prodeje, někde se nicméně stále ještě objevit může.

Do pozornosti inspektorů se tentokrát dostala plastová kytara ve tvaru jahody Koome Toy čínské výroby. "Kytara, jejíž délka je 41 cm, je vyrobena z barevného plastu, a má tvar jahody. Také tlačítka na kytaře mají tvary různých druhů ovoce. Po stisknutí kteréhokoliv z těchto tlačítek vydává kytara zvukové efekty a hraje jednoduché melodie, což umožňují 3 vložené baterie typu AA," popisují nebezpečnou hračku inspektoři.

Stejně jako v dalších obdobných případech prošla hračka nejrůznějšími testy. Ty nedopadly vůbec dobře. "V průběhu laboratorní zkoušky na oteplení došlo k nežádoucímu zvýšení teploty krytu v místě uložení baterií. Po zákazu distribuce výrobku jej distributor stáhl z trhu. V případě manipulace s hračkou by dítě mohlo utrpět popáleniny kůže," upozorňuje ČOI.

V souvislosti s předvánočními nákupy, které se v mnoha ohledech soustředí hlavně na shánění dárků pro děti, odborníci nabádají k obezřetnosti. Hračky by se měly kupovat výhradně ve specializovaných prodejnách. Rozhodně by se do rukou těch nejmenších neměly dostat hračky z nejrůznějších tržnic nebo necertifikovaných prodejen.

FOTO: ČOI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24