QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Letíte na dovolenou? Buďte na letišti včas!

09.06.2022 15:10

Počet cestujících se s uvolněním protipandemických opatření zvyšuje po celé Evropě. Letiště v Praze očekává větší nápor než obvykle. Na co si dát pozor před cestou do zahraničí?

letiště

Blížící se prázdniny znamenají pro mnohé z nás zaslouženou dovolenou. Covidová pauza omezila možnost cestování a jelikož momentální pandemická omezení jsou takřka mizivá, vyrazí na výlet do zahraničí mnoho lidí. Letiště Praha varuje před náporem cestujících a doporučuje být na letišti alespoň 2,5 hodiny před odletem.

Dejte si pozor a buďte na letišti včas. „Po dvou letech nás čeká léto bez větších cestovních omezení, alespoň pokud jde o většinu evropských destinací. Musíme se připravit na zátěž letištní infrastruktury, proto prosíme cestující, aby přišli na letiště dříve, u letů po Evropě 2,5 hodiny, u dálkových letů pak 3 hodiny před odletem,“ řekl Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.

Máme pro vás pár tipů, co si před odletem připravit a zkontrolovat:

  • Zkontrolujte si protipandemické opatření vaší destinace i letecké společnosti
  • Přijďte na letiště včas, v Praze probíhá mnoho oprav a dopravních omezení, i to berte v potaz
  • Zkontrolujte, zda nemusíte mít vyplněný příletový formulář
  • Maximální objem tekutin pro přepravu v příručním zavazadle je 100 ml a lahvička patří do průhledného, uzavíratelného sáčku
  • Nezapomeňte si v batohu nůž nebo nůžky z předchozího dobrodružství
  • Obrňte se trpělivostí na letiště a užijte si příjemnou dovolenou!

foto ilustrační Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24