Lyžařská sezóna na šumavském Špičáku míří do finále

23.03.2016 12:59

Po úterní mimořádné odstávce je areál Ski&Bike Špičák znovu v provozu. Sezóna jde do samotného závěru, nadcházející dny nabídnou už jarní lyžování. Aktuální informace!

SDC14849

Po mimořádné pauze, která byla zpsůobená odstávkou elektřiny, je lyžařský areál na šumavském Špičáku znovu v provozu. Zimní sezóna 2015/2016 jde ale do samotného finále. Lyžaři a snowboardisté tak mají poslední šanci si užít radovánek na sněhu. Naposledy se areál otevře o Velikonočním pondělí.

"Až do Velikonočního pondělí, kdy končíme, je k dispozici celá sjezdovka číslo 3 Slalomová, rodinná Spodní Šance, příjezdová sjezdovka od nového parkoviště a zhruba 300 metrový horní úsek jedničky Turistické. Leží na nich od 10 do 30 centimetrů sněhu a každou z nich obsluhuje vlastní vlek, sedačková lanovka,“ uvádí provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Lyžuje se na firnu a především dopoledne, kdy ještě v těchto dnech mrzne, mají sjezdovky zpevněný povrch. Ve středu (23. března) je nicméně zrušené večerní lyžování. To se ale rozjede ještě v pátek a v sobotu na Spodní Šanci. Další informace včetně záběrů webkamer najdete na www.spicak.cz.

Jakmile se zimní sezóna ukončí, v areálu v nejbližšé době odstartují další práce. Chystat už se budou na novou letní sezónu tak, aby byl areál pro změnu připravený všem nadšeným bikerům. Na znovuotevření po zimě se ale začne připravovat také rozhledna na Špičáku a turistické trasy k jezerům.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24