Méně masa i kuřecí místo vepřového! Inspektoři byli znovu v terénu - FOTKY

23.11.2015 8:58

Konzerva, která obsahovala až o třetinu masa, než měla, i záměna kuřecího masa za vepřové. To jsou výsledky kontrol potravin v obchodech v regionu.

FOTO_SZPI (1)
FOTO_SZPI (1)FOTO_SZPI (2)FOTO_SZPI (3)FOTO_SZPI (4)

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce byli opět na kontrolách a tentokrát se v regionu zaměřili přímo na výrobky nabízené v obchodech. V Plané na Tachovsku "bodovali" hned dvakrát. Ve vepřovém junioru zjistili záměnu kuřecího masa za vepřové, u konzervy maďarského guláše pak o třetinu méně masa, než výrobce zákazníkům sliboval.

Na Maďarský guláš v konzervě, který měl mnohem méně masa, než měl mít, narazili inspketoři v Tescu v Plané. "Výrobek obsahoval přibližně o třetinu méně masa, než bylo uvedeno na obale. Spotřebiteli tak byly poskytnuty zavádějící informace," informovala SZPI s tím, že se konkrétně jednalo o guláš společnosti Whalley s.r.o. šarže L 15 04 27 s datem spotřeby 27. dubna 2018.

Další kroky inspektorů pak vedly do Penny Marketu v Plané. Tam otestovali Vepřový junior od Masokombinátu Plzeň. Výrobek krom jiného obsahoval z alergenů sóju, která nebyla uvedená na obalu. Nicméně se ukázalo, že o čistě vepřový salám skutečně nejde. "Ve výrobku byla zjištěna přítomnost strojně odděleného masa a masa drůbežího. Výrobky označené jako Junior nesmí obsahovat strojně oddělené maso, ani drůbeží strojně oddělené maso. Přítomnost drůbežího masa nebyla uvedena na obale výrobku," upozorňují inspektoři.

FOTO: SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24